Κατσικισιο γιαουρτι και όχι μόνο

21:44 24/8/2021 - Πηγή: Argiro

Το γιαούρτι είναι ένα τρόφιμο που δε λείπει από κανένα ψυγείο. Είναι το δώρο της Ελληνικής παραγωγής σε όλο το πλανήτη. Η χώρα μας έχει κερδίσει όλο το κόσμο με το “ελληνικό γιαούρτι”. Θεωρείται πολύ υγιεινό αλλά και πολύ νόστιμο το να μαγειρεύεις συνταγές με ελληνικό γιαούρτι. Είναι μια τροφή με πλούσια κρεμώδη υφή και παράγεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Για όλους υπάρχει ένα γιαούρτι στην αγορά για να επιλέξει ο καθένας ποιο γιαούρτι του ταιριάζει. Τα κύρια είδη βιομηχανικού γιαουρτιού είναι το προβειο γιαουρτι,

το κατσικισιο γιαουρτι και το στραγγιστο γιαουρτι.

Προβειο γιαουρτι

Το προβειο γιαουρτι παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένο ή ημιαποβουτυρωμένο, νωπό ή συμπυκνωμένο γάλα και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης. Περιέχει περίπου 6,8% λιπαρά. Βρίσκεται σε πλαστικές ή πήλινες συσκευασίες. Βρίσκεται και ως παραδοσιακό προβειο γιαουρτι από πλήρες πρόβειο γάλα και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης, παραδοσιακό πρόβειο ελαφρύ γιαούρτι από ημιαποβουτυρωμένο πρόβειο γάλα και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης, παραδοσιακό βιολογικό πρόβειο γιαούρτι που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα από πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς και καλλιέργεια πρόβειας γιαούρτης.

Στραγγιστο γιαουρτι

Το στραγγιστο γιαουρτι προέρχεται από πλήρες γάλα αγελάδας και ανθόγαλα και ζωντανή καλλιέργεια γιαουρτιού. Το φυσικό στραγγιστο γιαουρτι περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από τα άλλα γιαούρτια. Τα λιπαρά κυμαίνονται από 10-0%. Το στραγγιστό γιαούρτι με 0% λιπαρά είναι γνωστό ως light. Στο στραγγιστό γιαούρτι γίνεται απομάκρυνση του ορού του γάλακτος. To στραγγιστό γιαούρτι έχει μοναδική σφιχτή και κρεμώδη υφή και ιδιαίτερη γεύση.  Βρίσκεται σε πλαστικές συσκευασίες ή χύμα.

Κατσικισιο γιαουρτι

Το κατσικίσιο γιαούρτι παρασκευάζεται από κατσικίσιο γάλα και καλλιέργεια πρόβειου γιαουρτιού. Έχει ήπια και ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, χαμηλά λιπαρά και μειωμένη περιεκτικότητα σε λακτόζη. Υπάρχει σε δύο μορφές. Σε μορφή παραδοσιακού κατσικίσιου γιαουρτιού και παραδοσιακό κατσικίσιο βιολογικό γιαούρτι από κατσικίσιο γάλα από πιστοποιημένους παραγωγούς.

Το προβειο γιαουρτι, το στραγγιστο γιαουρτι και το κατσικισιο γιαουρτι έχουν πολύ υψηλή θρεπτική αξία και είναι πολύ καλό να υπάρχουν στο ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα.

Αν σας αρέσει το γιαούρτι, δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή.

Μοσχάρι κατσαρόλας µε λαχανικά και σως γιαουρτιού

Το άρθρο Κατσικισιο γιαουρτι και όχι μόνο εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατσικισιο,katsikisio