Τσιόδρας: Οι ασθενείς με κορονοϊό αποκτούν ανοσία

Οι ασθενείς που νόσησαν ή νοσούν από κορονοϊό αναπτύσουν ανοσία, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι ασθενείς που νόσησαν με κορονοϊό αναπτύσουν ανοσία, οπότε δεν μπορούν να μολυνθούν ξανά άμεσσα, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, επικαλούμενος ανακάλυψη από ομάδα επιστημόνων στη Βοστώνη των ΗΠΑ, που πραγματοποίησε πειράματα σε πιθήκους.

Οι ερευνητές μόλυναν εννέα πιθήκους με SARS-CoV-2 και τους εξέθεσαν

εκ νέου στον ιό, αφού ανάρρωσαν, όμως τα ζώα δεν ασθένησαν, δήλωσε ο καθηγητής.

Ο ίδιος είπε πως «αφού περάσαμε τον ιό, δεν αρρωσταίνουμε ξανά, αναπτύσουμε αντισώματα».

Τα ευρήματα αυτά, λοιπόν, υποδηλώνουν ότι οι πίθηκοι ανέπτυξαν φυσική ανοσία που τους προστατεύει κατά την επανέκθεσή τους στον ιό.

Ακόμη, ο Δρ. Νταν Μπάρους, ερευνητής στο Κέντρο Ιολογίας και Έρευνας Εμβολίων στο Ιατρικό Κέντρο Μπεθ Ισραέλ του Χάρβαρντ, στη Βοστόνη, οι μελέτες του οποίου δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Science, δήλωσε ότι «αυτά είναι πολύ καλά νέα».

Παράλληλα, στη δεύτερη μελέτη που έγινε, ο Νταν Μπάρους και οι συνάδελφοί του δοκίμασαν έξι πρωτότυπα εμβόλια σε 25 πιθήκους για να διαπιστώσουν αν τα αντισώματα που παρήχθησαν από τον οργανισμό τους θα τους προστάτευαν από τον ιό. Στη συνέχεια, εξέθεσαν αυτούς τους πιθήκους και άλλα 10 ζώα που αποτελούσαν την «ομάδα ελέγχου» στον SARS-CoV-2.

Όλα τα ζώα στην ομάδα ελέγχου παρουσίασαν υψηλή συγκέντρωση του ιού στη μύτη και τους πνεύμονές τους, αλλά στα εμβολιασμένα ζώα «παρατηρήσαμε ουσιαστικό βαθμό προστασίας», είπε ο καθηγητής. Οκτώ από τους εμβολιασμένους πιθήκους προστατεύτηκαν πλήρως.

Keywords
Τυχαία Θέματα