Μόλις 3 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 168 οι νεκροί

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Πέμπτη (21/5) ο Σωτήρης Τσιόδρας. Αναλυτικά η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

 

 

3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν στη χώρα μας σήμερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.853.

21 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι

άνδρες. Το 95.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Εξιτήριο από την εντατική έχουν λάβει 98 ασθενείς.

Παράλληλα, καταγράφονται 2 ακόμη θάνατοι και 168 θύματα της Covid-19 συνολικά στη χώρα. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, κατά τις εκτιμήσεις των στοιχείων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων. Ο ίδιος επεσήμανε πως «έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας με αυτή την πανδημία».

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό χαρακτήρισε εστίες υπερμετάδοσης τους κλειστούς χώρους. «Κομβικά σημεία στη διασπορά είναι εστίες υπερμετάδοσης σε κλειστούς χώρους με μαζικό συνωστισμό», τόνισε.

Ο καθηγητής επικαλέστηκε, μάλιστα, έρευνα που έδειξε ότι κατοικίες μεταναστών, μπαρ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, εργοστάσια, χορωδίες, θέρετρα σκι, νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και αντίστοιχοι χώροι διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην πανδημία. «Το 99,7% της μετάδοσης φαίνεται να συμβαίνει εκεί», ανέφερε και επανέλαβε ότι «δεν χρειάζεται να είναι πολλοί μέσα σε κλειστούς χώρους».

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ΗΠΑ, Ρωσία και Βραζιλία είναι οι τρεις χώρες που αυτή τη στιγμή καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως.

Ωστόσο, η Λατινική Αμερική φαίνεται να είναι πλέον το κύριο πεδίο εξάπλωσης του κορονοϊό, όπως είπε. Ο καθηγητής εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία πως ο ιός θα πλήξει ιδιαίτερα τις φτωχές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα