Χαρδαλιάς: Θετική η πρώτη εικόνα από το άνοιγμα των σχολείων

Στην καλή -μέχρι στιγμής- εικόνα από το άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε σήμερα ο Ν. Χαρδαλιάς στη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπ. Υγείας για τον κορονοϊό.

Θετική παραμένει η εικόνα των αρχών για το άνοιγμα των σχολείων από την επαναλειτουργία της Γ' Λυκείου και την επιστροφή, έπειτα, των λοιπών μαθητών του Λυκείου (Α' και Β΄τάξη) και του Γυμνασίου, στα θρανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τη

Δευτέρα, υπενθύμισε, θα ανακοινωθεί ο τρόπος επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από 1η Ιουνίου.

Σημειώνεται πως τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Είχε προηγηθεί στις 11 Μαΐου η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε επίσης πως από Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά ενώ ανοίγουν και οι χώροι εστίασης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση παρουσίασε την Τετάρτη το σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, το οποίο προβλέπει τις εξής ημερομηνίες σταθμούς, τις οποίες επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων:

25 Μαΐου: Επανέναρξη της δραστηριότητας των σκαφών αναψυχής29 Μαΐου: Λειτουργία κάμπινγκ και ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας15 Ιουνίου: Λειτουργία εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων και επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού από συγκεκριμένες χώρες και αποκλειστικά προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος»1 Ιουλίου: Απελευθέρωση όλων των πτήσεων εξωτερικού –με ορισμένες εξαιρέσεις– προς όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, πλέον θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός με κάθε κατάλυμα, ενώ θα υπάρξει η δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας ανά περιφέρεια και ανά νησί με στόχο να ενισχυθούν οι δομές υγείας με το άνοιγμα της τουριστικής κίνησης.

Μιλώντας, εξάλλου, για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους τουρίστες που θα φτάνουν στη χώρα από εισερχόμενες πτήσεις του εξωτερικού, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως θα είναι ενδελεχείς.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι έως τώρα έχουν προσγειωθεί 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες και μόλις ένα θετικό τεστ. Μόλις χθες έγιναν 548 τεστ από τρεις πτήσεις από την Γερμανία και όλα ήταν αρνητικά», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως της τοποθέτησης Χαρδαλιά προηγήθηκε η ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος ανακοίνωσε τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, καθώς και δύο νέους θανάτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα