Πέθανε βρέφος δύο ημερών από κορονοϊό

Ένα βρέφος δύο ημερών έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στη Νότια Αφρική και είναι το μικρότερο ηλικιακά θύμα της πανδημίας, αναφέρει το BBC.

Στη Νότια Αφρική ένα βρέφος δύο ημερών πέθανε γιατί έπασχε από κορονοϊό και το BBC αναφέρει πως είναι το μικρότερο ηλικιακά θύμα της πανδημίας.

Μάλιστα, το βρετανικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει πως πέραν του παιδιού, θετική στο νέο ιό ήταν και η μητέρα του, κάτι που επιβεβαιώνει και ο υπουργός Υγείας της Νοτίου Αφρικής.

Ακόμη, ο

ίδιος σημείωσε για το τραγικό περιστατικό πως το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και χρειαζόταν αναπνευστήρα.

Επιπλέον, ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροψία, είπε ότι το νεογνό έπασχε από βραδυκαρδία και κατέγραψε ως κύρια αιτία θανάτου την οξεία υποξική - ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια, γνωστή και ως περιγεννητική ασφυξία. Αυτό σημαίνει πως ο εγκέφαλος δεν αιματώνεται ούτε οξυγονώνεται επαρκώς, ενώ ο κορονοϊός καταγράφηκε ως δευτερεύουσα αιτία θανάτου.

Παρόλα αυτά, η πανδημία μπορεί να πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, δεν εξαιρούνται όμως πάντα οι νέοι και ιδιαίτερα τα παιδιά. Μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του στις 5 Μαΐου και σε αυτή την περίπτωση αντίστοιχα η μητέρα του ήταν θετική στον ιό.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας της Νοτίου Αφρικής δήλωσε πως το βρέφος είναι ένα από τα 27 θύματα της νόσου που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο και ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 339 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 18.003.

Keywords
Τυχαία Θέματα