Στίγκλιτς για κορονοϊό στις ΗΠΑ: «Ο Τραμπ έχει αίμα στα χέρια του»

O Ντόναλντ Τραμπ κακοδιαχειρίστηκε τόσο πολύ την κρίση του κορονοϊού, που έχει «αίμα στα χέρια του», τονίζει ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, για τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο καθηγητής Τζόζεφ Στίγκλιτς δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι προσωπικά υπεύθυνος αναφορικά με τη μείωση του προϋπολογισμού για την ετοιμότητα για πανδημία του κορονοϊού και την αποτυχία να εξοπλίσει με αναπνευστήρες τα νοσοκομεία, προστατευτικό εξοπλισμό και εργαζόμενους τον τομέα της Υγείας.

Ο

νομπελίστας οικονομολόγος μίλησε με σκληρά λόγια για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστηρίζοντας στην εκπομπή CoronaNomics του Econ Films πως «έχει αίμα στα χέρια του». 

Ο κ. Στίγκλιτς έκανε λόγο για χείριστη διαχείριση της κρίσης στις ΗΠΑ, που θρηνούν 30.985 θύματα από την Covid-19 και μετρούν 639.664 κρούσματα αυτήν την ώρα.

«Μιλάει διαρκώς, αλλά αόριστα», λέει ο Στίγκλιτς για τον Τραμπ και συμπληρώνει: «Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν. Έχει αίμα στα χέρια του. Και επιτρέψτε μου να τονίσω, είναι περιττό, εντελώς. Αν απλώς είχε δει αυτό που έλεγε η επιστήμη, θα είχε ενεργήσει πολύ νωρίτερα. Είναι που δεν κατανοεί την επιστήμη, δεν την έχει κατανοήσει από την αρχή […] Αυτό μας άφησε απροστάτευτους».

Ο καθηγητής προειδοποίησε επίσης ότι σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ θα μπορούσε να καταλήξει άνεργο, ως αποτέλεσμα των lockdown.

Αυτό θα οδηγούσε το ποσοστό της ανεργίας σε επίπεδα που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του 1930, μία εποχή που έχει σημαδέψει πολλές αμερικανικές γενιές.

«Δεν είχαμε ποτέ κάτι σαν κι αυτό, κάτι τόσο ξαφνικό. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 15% ανεργία ήδη, το πιο υψηλό σημείο από τη Μεγάλη Ύφεση. Και δεν θα εκπλαγώ αν φτάσουμε στο 20% και το 30%».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα