Προπληρωμή συντάξεων Μαΐου ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ – 30 Απριλίου τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

15:56 16/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την προπληρωμή συντάξεων του μηνός Μαΐου 2020, με βάση τον ΑΜΚΑ, ανακοίνωσε ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την τροποποίηση του προγράμματος προπληρωμής των συντάξεων του μηνός Μαΐου 2020 για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων

και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ, λόγω του κορονοϊού, ως εξής:

– Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΟΤΕ, θα καταβληθούν:

Στις 22 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Στις 24 Απριλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2, 4, 6, 8.

– Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

– Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη.

Ο ΟΠΕΚΑ

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει ότι: «Την Πέμπτη 30 Απριλίου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31-3-2020. Για το επίδομα παιδιού η 2η δόση θα καταβληθεί 29 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΠΕΚΑ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προπληρωμή, Μαΐου, ΕΦΚΑ,propliromi, maΐou, efka