Ηλίας Μόσιαλος: «Δεν θα υπάρξει επιστροφή σε πλήρη κανονικότητα»

Το εμβόλιο κυρίως αλλά και μια αξιόπιστη θεραπεία είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα, σύμφωνα με τον καθηγητή πολιτικής υγείας του LSE, Ηλία Μόσιαλο.

«Στην Ελλάδα αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σχέδιο επαναφοράς στη μερική κανονικότητα. Δεν πρόκειται να υπάρχει επαναφορά σε πλήρη κανονικότητα, όπως την ξέραμε μέχρι περίπου τα τέλη Φεβρουαρίου, που δεν υπήρχαν περιορισμοί στις μετακινήσεις και

υπήρχε πλήρης προσωπική και οικονομική δραστηριότητα», ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία, Ηλίας Μόσιαλος.

Στο ερώτημα μέχρι πότε θα είμαστε σε καθεστώς μερικής κανονικότητας, ο κ. Μόσιαλος συμπλήρωσε ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν βρούμε την αποτελεσματική θεραπεία ή το εμβόλιο. «Μια θεραπεία, όμως, που θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, που θα μπορέσει να βοηθήσει όλους όσοι θα πάσχουν από τον κορονοϊό. Πιστεύω ότι όταν θα έχουμε μια καλή θεραπεία - πιθανώς αυτό να μας βοηθήσει σαν το πρώτο φαρμακολογικό μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Μόνο με το εμβόλιο θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τον κορονοϊό», τόνισε ο κ. Μόσιαλος, επισημαίνοντας ότι μόνο ουσιαστικά το φάρμακο είναι η προϋπόθεση για την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηλίας Μόσιαλος, Δεν,ilias mosialos, den