#snfccAtHome για παιδιά: Ο «Τρελαντώνης» από τον Δημήτρη Πιατά

Ο Δημήτρης Πιατάς διαβάζει τον «Τρελαντώνη» της Πηνελόπης Δέλτα στο πλαίσιο της σειράς #snfccAtHome: Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά παιδικά βιβλία, ο θρυλικός «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα, θα παρουσιαστεί την Τρίτη 26 Μαΐου στις 18.00, στο πλαίσιο της σειράς #snfccAtHome: Αναγνώσεις:παιδικό βιβλίο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν.). Το μυθιστόρημα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς

σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.

Είναι το δεύτερο παιδικό βιβλίο που παρουσιάζεται -το πρώτο ήταν το αγαπημένο «Καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκης Ζέη που διάβασε η Όλια Λαζαρίδου σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νανούρη.

Δυο λόγια για τον «Τρελαντώνη»
Πρωτοκυκλοφόρησε το 1932, επανεκδόθηκε επανειλημμένα και αγαπήθηκε από πολλές γενιές παιδιών. Μυθιστόρημα της ωριμότητας της Πηνελόπης Σ. Δέλτα, εμποτισμένο από προσωπικές μνήμες και βιώματα της παιδικής της ηλικίας, το βιβλίο περιγράφει τις συναρπαστικές περιπέτειες, το καλοκαίρι του 1879, των τεσσάρων αδελφών της οικογένειας Μπενάκη –η Δέλτα ήταν κόρη του εθνικού ευεργέτη Εμμανουήλ Μπενάκη– στον Πειραιά, που αφήνουν την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να περάσουν ανέμελα τις διακοπές τους στο αρχοντικό των θείων τους στον λόφο της Καστέλλας. Εκεί, η Αλεξάνδρα, η Πουλουδιά (Πηνελόπη), ο Αλέξανδρος και ο Αντώνης –που τον φωνάζουν Τρελαντώνη γιατί είναι «σκάνταλος και πολύ άτακτος, και κάθε λίγο έβρισκε τον μπελά του»– θα έρθουν αντιμέτωποι με τη νέα τους ζωή αλλά και με τον κόσμο των μεγάλων.

Ο «Τρελαντώνης» θα μεταδίδεται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 18:00 από την Τρίτη 26 Μαΐου.

Η σειρά #snfccAtHome: Αναγνώσεις, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.).

Περισσότερες πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα του #snfccAtHome μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Keywords
Τυχαία Θέματα