Γιώργος Λάνθιμος: Επιστροφή με ένα γουέστερν – σάτιρα

Το νέο project του Γιώργου Λάνθιμου στο Χόλιγουντ είναι η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν «The Hawkline Monster».

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε συζητήσεις με τον σεναριογράφο της «Ευνοούμενης» Τόνι ΜακΝαμάρα για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Αμερικανού ποιητή και πεζογράφου

Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν «The Hawkline Monster» («Το τέρας του Χώκλιν», εκδόσεις Γράμματα).

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία δύο επαγγελματιών πιστολάδων που προσλαμβάνονται από μια δεκαπεντάχρονη για να σκοτώσουν το τέρας το οποίο κατοικεί στη σπηλιά στα θεμέλια του σπιτιού της δεσποινίδας Χώκλιν. Γραμμένο το 1974, χαρακτηρίζεται από τους κριτικούς ως «γοτθικό γουέστερν» και έχει προσελκύσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον παραγόντων της κινηματογραφικής βιομηχανίας -ανάμεσα στους υποψήφιους για τους ρόλους των δύο πιστολέρο ήταν ο Τζακ Νίκολσον και ο Ντάστιν Χόφμαν ενώ για την καρέκλα του σκηνοθέτη επικρατέστερος ήταν ο Τιμ Μπάρτον. Όμως, καμία από τις προηγούμενες προσπάθειες δεν ευοδώθηκε, αφήνοντας τον δρόμο ανοιχτό για τον Λάνθιμο.

Αν όλα πάνε όλα σύμφωνα με τα σχέδια, «Το τέρας του Χώκλιν» θα είναι η δεύτερη ταινία του δίδυμου Λάνθιμος – ΜακΝαμάρα και -βεβαίως- η δεύτερη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη χωρίς τον επί χρόνια συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα