Δίκη Τοπαλούδη - Σκέρτσος: «Παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου» για την εισαγγελέα

Διευκρινίσεις από τον κ. Σκέρτσο μετά την κριτική που άσκησε στην εισαγγελέα της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. «Πυρά» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Άκης Σκέρτσος, με διευκρινίσεις για ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αγόρευση της εισαγγελέα στη δίκη Τοπαλούδη.

Αφού

εκφράζει τη λύπη του που η εν λόγω ανάρτηση παρερμηνεύθηκε, επαναλαμβάνει την ευχή του «οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Αναλυτικά, η δήλωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ έχει ως εξής:

«Μια ανάρτηση που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ασύμμετρες -κατά την άποψή μου- αντιδράσεις ως δήθεν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Νωρίτερα, με την ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Σκέρτσος, τόνισε ανάμεσα σε άλλα πως «τα δικαστήρια δεν είναι "λαϊκή απογευματινή"».

{https://www.facebook.com/askertsos/posts/10157369796924226}

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ - Να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης

Οι τοποθετήσεις του στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν την αντίδραση του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος έκανε λόγο «για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο Facebook ως απλός πολίτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα