Ομόνοια: Η ανάπλαση της νέας πλατείας σε ένα εντυπωσιακό βίντεο

Στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας παραδίδεται η ανακαινισμένη πλατεία Ομονοίας. Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο Κ. Μπακογιάννης.

Στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής καθώς και στην ανάδειξη ενός από τα πιο ιστορικά σημεία της Αθήνας στοχεύει η ανακαίνιση της πλατείας Ομονοίας που ολοκληρώθηκε και «ανοίγει» για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Αθήνας.

«Το εμβληματικό

τοπόσημο της πρωτεύουσας δεν είναι πλέον ένας γκρίζος κυκλοφοριακός κόμβος αλλά ένα πανέμορφο σημείο συνάντησης - όπως συνέβαινε προηγούμενες δεκαετίες- μέρος του Μεγάλου Περιπάτου της πόλης που δημιουργείται το επόμενο διάστημα από τον Δήμο Αθηναίων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου της πρωτεύουσας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε στα social media μία προσωπική αφήγηση για την ιστορική πλατεία και ένα timelapse βίντεο από την αρχή των έργων ανάπλασης μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

{https://www.instagram.com/p/CAK1yfOFAsI/}

Ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει μία ανάρτηση και με μία φωτογραφική αναδρομή στο παρελθόν, μερικές ώρες πριν:

{https://www.instagram.com/p/CAKLk4SFstV/}

Σημειώνεται πως η ιστορική πλατεία ανακατασκευάστηκε με χορηγίες ιδιωτών, αποκτώντας και πάλι το εμβληματικό της συντριβάνι, το οποίο έχει διάμετρο 30 μέτρων.

Το βράδυ αναμένεται να λειτουργήσει και το συντριβάνι, το οποίο θα είναι φωταγωγημένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα