Εύβοια, Λευκάδα, Ελαφόνησος: Πώς μετακινούμαστε

Διευκρινίσεις για τη μετακίνηση σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα έδωσε απόψε ο Ν. Χαρδαλιάς.

«Mε προσεκτικά βήματα συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων ενώ ο ιός παραμένει ανάμεσά μας», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως από τη Δευτέρα (18/5) ξεκινούν οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα

και την Κρήτη. Επιτρέπεται και η μετακίνηση προς την Εύβοια, όπως διευκρίνισε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, αναφερθείς στην Λευκάδα και την Ελαφόνησο ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε πως τα συγκεκριμένα νησιά «ορίζονται ως νησιωτικοί προορισμοί και ως εκ τούτου, η μετακίνηση σε αυτούς τους προορισμούς όπως και τα υπόλοιπα νησιά, αν όλα πάνε καλά θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου».

Ακόμη, ο αρμόδιος υφυπουργός σημείωσε ότι:

από Δευτέρα, ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι και ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, πάντα εφόσον τηρούνται τα μέτρα προστασίας.για τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργών και μυστηρίων από Κυριακή 17 Μαΐου με παρουσία πιστών και τόνισε πως η επιτρεπτή απόσταση είναι ένα άτομο ανά 10 τ.μ. και ενάμισι μέτρο απόσταση προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και αντισηπτικού.Θα ανοίξουν από μεθαύριο, Σάββατο, 515 οργανωμένες παραλίες (δείτε ΕΔΩ τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσουν).

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσίοδρας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα (2.770 συνολικά) και ακόμη έναν θάνατο (156 συνολικά).

Keywords
Τυχαία Θέματα