Σχολεία: Πότε ανοίγουν οι τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου

Αντίστροφη μέτρηση για το «restart» στα σχολεία. Πότε ξεκινούν Γυμνάσια και Λύκεια και πώς θα γίνεται το μάθημα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την Τετάρτη το απόγευμα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου, ενώ θα ακολουθήσουν οι τάξεις Α’ και Β’ Λυκείου, καθώς και Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίουμία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου.

Αποφασίστηκε, επιπλέον, πως η σχολική χρονιά επεκτείνεται έως τις 12 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με τα μαθήματα να εστιάζουν στην ύλη που δεν έχει διδαχθεί.

Η κ. Κεραμέως έκανε επίσης γνωστό πως δεν θα πραγματοποιηθούν οι φετινές προαγωγικές και ενδοσχολικές εξετάσεις, καθώς για τον προβιβασμό των μαθητών στην επόμενη τάξη θα υπολογίζονται μόνο οι βαθμοί τετραμήνων.

Πώς θα γίνεται το μάθημα

Ακόμη, στο πλαίσιο των μέτρων για τις αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές λόγω κορονοϊού, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε τα εξής:

Διαχωρισμός των μαθητών σε δύο ζώνες, με εκ περιτροπής διδασκαλίαΤο 50% των μαθητών μιας τάξης θα προσέρχεται στο σχολείο τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και ΠαρασκευήΤο υπόλοιπο 50% των μαθητών μιας τάξης θα προσέρχεται στο σχολείο τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη

Αυτό θα ισχύει για μία εβδομάδα, καθώς την επόμενη θα ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή όσοι προσήλθαν Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, θα προσέλθουν την επόμενη εβδομάδα Τρίτη και Πέμπτη.

Εντός της κάθε αίθουσας, η απόσταση των μαθητών θα ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τάξη θα ανέρχεται σε 15.

Μέτρα προσωπικής υγιεινής

Παράλληλα, κάθε σχολείο είναι υποχρεωμένο να διαθέτει αντισηπτικά και να προχωρά στον καθαρισμό των αιθουσών τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Θα προβλέπονται μάλιστα διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στις αυλές και τους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας, θα είναι προαιρετική τόσο εντός της αίθουσας, όσο και εντός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά τη διάρκεια της μετάβασης των μαθητών στο σχολείο.

Ειδική απουσία

Αξίζει να σημειωθεί πως στα μέτρα του αρμόδιου υπουργείου για την επόμενη ημέρα στα σχολεία περιλαμβάνεται η καθιέρωση «ειδικής απουσίας», η οποία δεν θα συνυπολογίζεται στη μέτρηση των τελικών απουσιών.

Θα χορηγείται:

Εφόσον υπάρχει άτομο ευπαθούς ομάδας στην οικογένεια του μαθητήΕφόσον υπάρχει άτομο, το οποίο νοσεί, ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας του μαθητή

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, θα υπάρχει αναμετάδοση του μαθήματος, μέσω ηλεκτρονικών μέσων.

Keywords
Τυχαία Θέματα