Τσιόδρας: Ποιες μάσκες να χρησιμοποιούμε - Γιατί άλλαξαν οι οδηγίες

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας και εξήγησε για ποιο λόγο η επιτροπή άλλαξε την θέση της, ως προς την χρήση της από το ευρύ κοινό.

Ποιες μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούμε για να προφυλαχτούμε από τον κορονοϊό, ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα, είπε πως «μπορεί να σας φαίνεται παράλογη η αλλαγή θέσης» σχετικά με την χρήση μάσκας από το ευρύ κοινό, αλλά τα δεδομένα «τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι».

«Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν», τόνισε στην τοποθέτηση του και ξεκαθάρισε

πως «η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μετρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό».

Επίσης, είπε ότι οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στηρίζουν τις αποφάσεις της ελληνικής επιτροπής τώρα, αλλά «και τότε που είμασταν ενάντια».

Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μετρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΜ είναι ένα σημαντικό μέτρο», σημείωσε.

Επιπλέον, ο γνωστός λοιμωξιολόγος υπογράμμισε πως η χρήση ιατρικής μάσκας με βαλβίδα είναι λάθος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τη φύλαξη και τον καθαρισμό των μασκών.

Τελευταίος απολογισμός

10 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Τετάρτης, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2576 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

41 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη, πρόσθεσε. 71 ασθενείς εξήλθαν από την εντατική.

Ακόμη, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 139 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα