Εκκλησίες: Πότε ανοίγουν για τους πιστούς

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πότε πρόκειται να ανοίξουν οι εκκλησίες στο κοινό για ατομική προσευχή, αλλά και για να πραγματοποιηθούν λειτουργίες.

Στις 4 Μαΐου ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Μάλιστα, είπε πως από 17 Μαΐου θα μπορούν να πραγματοποιούνται λειτουργίες με τη συμμετοχή

πιστών.

Παρόλα αυτά και στις δύο περιπτώσεις, θα ληφθούν με αυστηρότητα οι όροι ατομικής προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού. Επιπλέον, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, πρόκειται να ανακοινώσει περαιτέρω και πιο αναλυτικές οδηγίες.

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε «την Εκκλησία της Ελλάδος, για την εξαιρετικά υπεύθυνη στάση που επέδειξε ως προς την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, ιδιαίτερα δε κατά την περίοδο του Πάσχα» αλλά και «τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών και δογμάτων, για την άριστη συνεργασία και τη στήριξή τους στην κοινή μας προσπάθεια».

Σε κάθε περίπτωση όμως, την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προκειμένου να καταλήξει στην τελική πρόταση προς την κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τους κανόνες για τις λειτουργίες στους ναούς, ωστόσο υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο για το πώς θα είναι η επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λειτουργία των ναών θα προβλέπει την τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ των πιστών, τη χρήση αντισηπτικών και μασκών και την απαγόρευση προσέλευσης των πιστών που ανήκουν σε ευπαθείς υγειονομικά ομάδες.

Παράλληλα, ο εξαερισμός των ιερών ναών και οι συχνές απολυμάνσεις των εκκλησιών φέρεται να περιλαμβάνονται στα μέτρα της επόμενης μέρας για την προσέλευση των πιστών στους ιερούς ναούς, ενώ οι επιστήμονες συστήνουν να αποφεύγουν να φιλούν τα χέρια ιερέων.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα