Τσιόδρας: Οι έξι λόγοι που ανοίγουν ξανά τα σχολεία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε έξι λόγους για τους οποίους τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για τους μαθητές.

Τους λόγους γιατί τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για τους μαθητές, ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέντευξη Τύπου. Συγκεκριμένα, ο γνωστός λοιμωξιολόγος ανέφερε έξι λόγους βασισμένους σε επιστημονικές μελέτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων για την πανδημία του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά είπε:

Οι
λοιμώξεις παρατηρούνται πολύ λιγότερο συχνά στα παιδιάΤα παιδιά στη συντριπτική τους πλειοψηφία εμφανίζουν υπιώτερα συμπτώματα από τους ενήλικεςΠαιδιά που έπασχαν από τον ιό ήταν λιγότερα 1% στην μεγαλύτερη επιστημονική μελέτη που έγινε στην ΚίναΤα παιδιά μολύνονται κυρίως στο οικογενειακό τους περιβάλλονΕίναι ασυνίθιστη η μετάδοση του κορονοϊού από παιδί σε ενήλικαΤα παιδιά είναι απίθανο να είναι πρωτογενείς περιπτώσεις μεταδόσεις της νόσου

Πότε ανοίγουν

Στην παρουσίαση του σχεδίου για τοι σταδιακό άνοιγμα των σχολείων προχώρησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον Σωτήρη Τσίοδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Έχουμε ως Κυβέρνηση επιλέξει ένα σχέδιο συντηρητικό, πιο μετριοπαθές σε σχέση με κάποιες προτάσεις ειδικών, και ξεκινάμε μία διαδικασία δυναμική: κάθε βήμα θα αξιολογείται, και θα επανεξετάζεται αν χρειαστεί στο πλαίσιο νέων δεδομένων» συνέχισε.

Η λειτουργία των σχολείων θα επανέλθει σε δύο φάσεις, σύμφωνα με την ίδια:

Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου.
Στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Πρώτης &Δευτέρας Λυκείου, και του Γυμνασίου.
Ανακοίνωσε επίσης πως το διδακτικό έτος παρατείνεται για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου. Η νέα διδακτική χρονιά θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, ενώ «εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα