Ρόδος: Προκαλεί ο δικηγόρος του κατηγορούμενου - Η 19χρονη δεν βιάστηκε, για αυτό κατέθεσε ψύχραιμα

Συνεχίζεται η δίκη με κατηγορούμενο της υπόθεσης Τοπαλούδη για βιασμό 19χρονης ΑμεΑ και ο δικηγόρος του θεωρεί αβάσιμο τον βιασμό, γιατί η κοπέλα κατέθεσε ψύχραιμη.

Ο δικηγόρος ενός εκ των δύο δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη, υπερασπίζεται τον πελάτη του για τον βιασμό 19χρονης ΑμεΑ, ενώ δηλώνει ότι η κοπέλα λέει ψέματα, γιατί κατέθεσε τον βιασμό ψύχραιμα και όχι κλαίγοντας.

Μάλιστα, ο Στέλιος Κιουρτζής που είναι συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου Αλβανού, θεωρεί πως η κοπέλα, δεν βιάστηκε γιατί στις καταθέσεις της ήταν «ψύχραιμη και όχι συναισθηματικά φορτισμένη».

Επιπλέον, θεωρεί ότι η 19χρονη κοπέλα είναι «αναξιόπιστη» και υποστήριξε πως υπέπεσε σε πληθώρα αντιφάσεων.

Παρόλα αυτά, η δικηγόρος της 19χρονης, Μαρία Κρικοπούλου, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το θύμα αναγκάζεται να περιγράψει λεπτό προς λεπτό όλα όσα βίωσε. Οι κατηγορούμενοι για το θεαθήναι της απηύθυναν κάποια ερωτήματα, για να ασκήσουν ένα νόμιμο δικαίωμά τους» .

«Δεν υπάρχουν παγίδες, όταν υπάρχουν ντοκουμέντα. Ήταν μια καθαρή πράξη βιασμού. Δεν είπε τίποτα διαφορετικό. Κατέθετε επί τεσσεράμισι ώρες παρά την πάθησή της», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί μας, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν. Πράγματι στο πλαίσιο των ερευνών αυτών άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς στη 19χρονη κοπέλα η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018.
Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, τον 24χρονο Ρομά και τον 21χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες.

Το βράδυ, περίπου στις 8.30 του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες φέρονται να πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 21χρονου αλλοδαπού για να ακούσουν μουσική. Τότε αφού επιβίβασαν στο όχημα τη 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, φέρονται να την βίασαν αλλά και να προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε. Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στις 18 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ τον 24χρονο Ρομά. Μετά από αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του 21χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα