Τζορτζ Φλόιντ: Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη θα παραταθεί

Νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας υιοθετούνται στη Νέα Υόρκη, με φόντο τις βίαιες διαδηλώσεις για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, που επιβλήθηκε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ θα παραμείνει σε

ισχύ έως την Κυριακή 7 Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δημάρχου της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Έχοντας εφαρμοστεί αρχικά από τις 23.00, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα επιβάλλεται από σήμερα από τις 20.00 τοπική ώρα και έως τις 05.00 το πρωί, διευκρίνισε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο σε συνέντευξη τύπου.

Παρά το πρωτοφανές αυτό μέτρο, η οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ μετατράπηκε εκ νέου σε θέατρο ταραχών χθες το βράδυ, ιδίως στη συνοικία Μιντάουν, στην καρδιά του Μανχάταν.

Καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας είχαν επιβάλει οι αρχές και σε άλλες πόλεις, όπως η Ουάσινγκτον, η Ατλάντα και το Σικάγο, σε μία προσπάθεια αποτροπής ενός νέου γύρου επεισοδίων.

Ο 46χρονος Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ έχασε τη ζωή του την 25η Μαΐου, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικές δυνάμεις της Μινεάπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζορτζ Φλόιντ, Υόρκη,tzortz floint, yorki