ΠΟΥ για κορονοϊό: Εντοπίστε αυτούς που νοσούν και τις επαφές τους

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως υπάρχουν παραπάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα του κορονοϊού και 20.000 νεκροί παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν παραπάνω από 500.000 κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως, ενώ 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, έκανε νέα έκκληση για προστατευτικό εξοπλισμό σε ιατρικό προσωπικό που εργάζεται για να σώσει ζωές.

Ο ίδιος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη, προέτρεψε

τις χώρες να μην χρησιμοποιούν φάρμακα που δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά ενάντια στον κορονοϊό. Παρόλα αυτά, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ευχαρίστησε τους «πολυάριθμους εθνικούς οργανισμούς», που παρείχαν κρίσιμες, όπως τις χαρακτήρισε, πληροφορίες σε σχέση με την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, μετά μια αύξηση σε διαδικτυακές απάτες και κυβερνοεπιθέσεις στην διεθνή υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ.

Παραπάνω μέτρα

«Πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή στο να εντοπίσουμε αυτούς που νοσούν και τις επαφές τους και να τους απομονώσουμε», τονίζει κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Γιατί δεν αρκούν οι περιορισμοί σε μετακινήσεις και συναθροίσεις.

Οι χώρες δεν μπορούν απλά να απομονώσουν τις κοινωνίες τους για να νικήσουν τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον κορυφαίο ειδικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάικ Ράιαν, στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

«Σε αυτό που πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας είναι να εντοπίσουμε αυτούς που νοσούν, αυτούς που έχουν τον κορονοϊό και να τους απομονώσουμε, να βρούμε τις επαφές τους και να τις απομονώσουμε» δήλωσε ο Ράιαν.

«Οσο για τον κίνδυνο του lockdown... εάν δεν εφαρμόσουμε ισχυρά μέτρα για τη δημόσια υγεία τώρα, όταν αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, τα κρούσματα θα ενισχυθούν και πάλι», υπογράμμισε.

Πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και αμερικανικές πολιτείες έχουν εφαρμόσει δραστικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, με πολλούς εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι, ενώ σχολεία, μπαρ και εστιατόρια έχουν κλείσει.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα