Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού – Προβληματισμένη η Ναόμι Οσάκα

Προβληματισμένη για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο είναι η κορυφαία τεννίστρια, Ναόμι Οσάκα, η οποία έχει κερδίσει την συμμετοχή της και αναμένεται να αγωνιστεί.

Η Ναόμι Οσάκα σε πρόσφατες δηλώσεις της τόνισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Τόκιο είναι ένας από τους λόγους που της δημιουργεί το αίσθημα αβεβαιότητας

για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για το καλοκαίρι.

Το Τόκιο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων, μόλις 10 εβδομάδες πριν από την έναρξη των επαναπρογραμματισμένων Αγώνων στις 23 Ιουλίου.

Το νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης τένις, Ναόμι Οζάκα, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, και όπως ανέφερε:

«Είμαι αθλήτρια, και φυσικά η άμεση σκέψη μου είναι ότι θέλω να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αλλά ως άνθρωπος, θα έλεγα ότι είμαστε σε μια πανδημία, και εάν οι άνθρωποι δεν είναι υγιείς και εάν δεν αισθάνονται ασφαλείς, τότε είναι σίγουρα μια πραγματικά μεγάλη αιτία ανησυχίας».

Όταν ρωτήθηκε, σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC Sport, εάν θα ήταν σκόπιμο να διοργανωθούν οι Αγώνες κατά τη διάρκεια πανδημίας, η 23χρονη είπε:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι πραγματικά σίγουρη. Δεν έχω παίξει ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και φυσικά θα είμαι λυπημένη αν δεν μπορέσουν να διεξαχθούν, όμως προέχει η υγεία των ανθρώπων».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΤΕΝΙΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα