Ο Μπιόρν Ουλβέους των Abba για το αβέβαιο μέλλον του θεάτρου

Ο διάσημος Σουηδός συνθέτης και στιχουργός και συνδημιουργός του μιούζικαλ «Mamma Mia!» μίλησε στο BBC για το θέατρο την επόμενη ημέρα της άρσης της καραντίνας και δεν ήταν καθόλου καθησυχαστικός.

Μπορεί οι Abba να αποτελούν παρελθόν, όμως ο Μπιόρν Ουλβέους, μαζί με τον Μπένι Άντερσον, δεν διέρρηξε ποτέ τους δεσμούς του με τη showbiz.

Το μιούζικαλ «Mamma Mia!», του οποίου υπήρξε συνδημιουργός δεν διέκοψε ποτέ τις παραστάσεις του, από την πρεμιέρα του τον Απρίλιο του 1999 στο λονδρέζικο West End. Μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της τελευταίας εικοσαετίας, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τουριστικές ατραξιόν της βρετανικής πρωτεύουσας, αριθμώντας εκατομμύρια θεατές μέχρι σήμερα.

Όμως, το μέλλον της παράστασης -που διακόπηκε λόγω Covid-19- πλέον μοιάζει αβέβαιο. Κι αυτό διότι, όπως εξηγεί ο  Μπιόρν Ουλβέους στην κάμερα του BBC, τα προληπτικά μέτρα που εξετάζονται για ην λειτουργία των θεάτρων την προσεχή περίοδο, εκτός από την οικονομική επιβάρυνση, απειλούν με αλλοίωση την ίδια την θεατρική εμπειρία. Μια θεατρική αίθουσα με τo 1/3 των θεατών, καθισμένων σε σχηματισμό, είναι αποτρεπτική για το κοινό, πιθανολογεί, και δεν κρύβει την ανησυχία του για το μέλλων των θεάτρων του West End, της καρδιάς του θεατρικού Λονδίνου και των καλλιτεχνών και λοιπών συντελεστών.

Ακούστε τον: 

Πηγή: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα