Ομόνοια: «Ξαναζωντανεύει» από σήμερα η «νέα» πλατεία με το εμβληματικό συντριβάνι

Το εμβληματικό συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, που έχει τώρα διάμετρο 40 μέτρων, είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά λόγω της καραντίνας δεν είχε αποδοθεί στους πολίτες.

Στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας παραδίδεται σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου, στο σύνολό της, η πλατεία Ομονοίας.

Η πλατεία Ομονοίας ανακατασκευάστηκε ριζικά με χορηγίες ιδιωτών, αποκτώντας και πάλι το εμβληματικό της συντριβάνι, το οποίο έχει τώρα διάμετρο 40 μέτρων. Οι εργασίες

είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά λόγω της καραντίνας δεν είχε αποδοθεί στους πολίτες.

Ήδη από το πρωί, τα προστατευτικά έχουν απομακρυνθεί από το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας και συνεργεία του δήμου προβαίνουν στον καθαρισμό της. Το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργήσει -φωταγωγημένο- και το συντριβάνι.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή...», είχε γράψει - προ καραντίνας λόγω κορονοϊού - σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αθηναίων ενώ ανάρτησε στο Instagram, σχετικό βίντεο με την στιγμή που άρχιζε να γεμίζει το νερό το συντριβάνι, συνοδεύοντας το, από τη φράση, «ετοιμασίες στο φουλ, τελευταία φορά που το συντριβάνι είναι άδειο».

{https://www.instagram.com/p/B8w0qgoFGPe/}

Μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης ανέβασε και ένα βίντεο, η λεζάντα του οποίου γράφει: «Δοκιμές στην Ομόνοια. Πλατεία ξανά! Έρχεται..».

{https://www.facebook.com/kostas.bakoyannis/videos/10157676777756999/}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομόνοια, Ξαναζωντανεύει,omonoia, xanazontanevei