Αναντολού: Εκατό τουρκικές ΜΚΟ ζητούν την «επιστροφή» της Κρήτης και 12 νησιών στη γείτονα

Εκατό τουρκικές ΜΚΟ ζητούν με προσφυγή τους στη Χάγη να «επιστρέψει» η Κρήτη και 12 νησιά του Αιγαίου στην Τουρκία, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της γείτονος χώρας, «Αναντολού». 

Εκατό τουρκικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) από ολόκληρο τον «τουρκικό κόσμο», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τη γείτονα χώρα, πρόκειται να προσφύγουν στη διεθνή δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν την «επιστροφή» της Κρήτης και 12 νησιών του Αιγαίου στην

Τουρκία.

Και αυτό, επειδή θεωρούν ότι αυτά τα νησιά ανήκουν στην Τουρκία. Μάλιστα λένε χαρακτηριστικά πως τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στη γείτονα, μαζί με τις 14 νησίδες που περιβάλουν τη μεγαλόνησο.

Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τετάρτης το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας, «Αναντολού», τ’ οποίο αναφέρει πως ένας σύνδεσμος στην Τουρκία, σε συνεργασία με 100 ΜΚΟ πρόκειται να προσφύγουν στη διεθνή δικαιοσύνη, κάνοντας δε λόγο για τη Χάγη, παρά το γεγονός (είναι γνωστό άλλωστε) πως στη Χάγη μόνο κράτη μπορούν να προσφύγουν και όχι ΜΚΟ.

Επιπλέον, ισχυρίζονται πως θα γίνει μια συνάντηση πολύ σύντομα, πιθανότατα στις αρχές Ιουνίου, των εν λόγω ΜΚΟ, προκειμένου να καθορίσουν πώς θα γίνουν αυτές οι προσφυγές. Τονίζουν, μάλιστα, πως θα γίνει προσφυγή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και σε οποιονδήποτε άλλο διεθνή οργανισμό, προκειμένου, όπως λένε, η διεθνής κοινότητα αρχικά να μάθει κι εν συνεχεία να αναγνωρίσει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο.

Και αυτό, διότι θεωρούν πως η Τουρκία έχει κάποια δικαιώματα, τα οποία τα έχει καταπατήσει συγκεκριμένα η Ελλάδα, όπως αναφέρουν. Ερωτηθέντες ποια αναμένουν να είναι η έκβαση μιας τέτοιας υπόθεσης, απαντούν πως έχουν υπάρξει αντίστοιχες από άλλες ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο (π.χ. για το Παλαιστινιακό) και πως η έκβαση δεν είναι σίγουρη, αλλά, παρ’ όλα αυτά, θα έχουμε καταφέρει, όπως λένε, να ακουστούν οι φωνές τους στη διεθνή κοινότητα και να μάθουν όλοι ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, ακόμη και στην Κύπρο, αφού τα δικαιώματα αυτά θα αφορούν και τα Κατεχόμενα, όπως αναφέρουν.

Από κει και πέρα, συμπληρώνουν, θα είναι ένα ζήτημα που θα είναι πάντα προς διεκδίκηση. Δηλαδή θα διεκδικούν πάντα την Κρήτη και τα δώδεκα αυτά νησιά. Επιπλέον, εντάσσουν σε αυτό και τη δυτική Θράκη. Βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο αν εκεί διεκδικούν έδαφος, όπως διεκδικούν σε άλλες περιπτώσεις, αλλά θα διεκδικήσουν, όπως λένε, δικαιώματα των μουσουλμάνων στη δυτική Θράκη.  

Keywords
Τυχαία Θέματα