Πατέρας Τοπαλούδη: Μας έκλεψαν την ζωή, καμία ποινή δεν θα είναι αρκετή για αυτούς

«Η ποινή που θα επιβληθεί στους δύο, δεν θα είναι ποινή ισόβια, μέχρι το υπόλοιπο της ζωής τους. Όμως για μας έχουν δολοφονήσει την ψυχή μας, τα αισθήματά μας, την ενέργεια που είχαμε μέσα μας. Και δεν θα πληρώσουν για αυτά που έχουν κάνει στην οικογένειά μας», είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης. 

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης, μίλησε στο Open για τη συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως που συγκίνησε τους πάντες.

«Η χθεσινή αγόρευση-εισήγηση ‘’καταπέλτης’’ της

εισαγγελέως δεν συγκλόνισε μόνο εμάς τους γονείς. Συγκλόνισε όλη την ελληνική κοινωνία. Άμα διαβάσετε και δείτε -κι εμείς που λαμβάνουμε ένα σωρό μηνύματα τι γράφεται για την εισήγηση αυτή που έκανε που έκανε χθες η κυρίας εισαγγελέας θα πάθετε σύγκρυο, θα συγκλονιστείτε», είπε ο κ. Τοπαλούδης, ο οποίος, όντας βαθύτατα συγκινημένος, προσέφερε λουλούδια στην εισαγγελέα μετά από την αγόρευσή της.

«Ειλικρινά εχθές δεν μπορούσα να κοιμηθώ μέχρι πολύ αργά τα ξημερώματα γιατί συνεχώς διάβαζα όλα αυτά τα μηνύματα. Και θα πω ένα πράγμα: Κάποιοι έγραψαν συγκεκριμένα ότι αυτούς τους εισαγγελείς -εγώ θα πω και δικαστές- θέλουμε. Ανθρώπους να σέβονται, λοιπόν, να τηρούνε τους νόμους και τους κώδικες και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως έχει γίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και να είναι και άνθρωποι», συμπλήρωσε.

«Αυτήν την ανθρωπιά την αισθανθήκαμε εμείς ως γονείς της Ελένης και χθες και συγκλονιστήκαμε αφάνταστα. Και πιστεύω και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία».

Ερωτηθείς για πιο σημείο της αγόρευσής της τον συγκίνησε περισσότερο, απάντησε: «Όταν είπε ότι εγώ από τότε που ανέλαβα αλλά και πιο μπροστά αισθανόμουνα ότι η Ελένη είναι δίπλα μου, ότι ήταν και είναι συνεχώς δίπλα μου. Και εκείνη την ώρα, αλλά και πολλές άλλες στιγμές, δάκρυζα -ίσως ξέσπασα σε λυγμούς- και με τα μάτια της ψυχής μου σαν να είδα την Ελένη να κάθεται δίπλα της, εκεί, στην έδρα. Άλλο τι να αισθανθεί και να πει ένας γονιός. Που έχει χάσει με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο το παιδί του».

Ακόμα, είπε για τη μητέρα της Ελένης ότι «κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στη θέση μας. Σαν μάνα είχε κάποια ξεσπάσματα και οφείλουμε με σεβασμό και προσοχή να στεκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια ηρωίδα μάνα».

«Έχουμε να διανύσουμε έναν βασανιστικό ψυχολογικό μαραθώνιο πόνου»

Ερωτηθείς εάν η δικαιοσύνη απαλύνει τον πόνο, απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι, το λέω ευθαρσώς. Με έχουν ξαναρωτήσει επανειλημμένα. Για την απόφαση μιλάω. Όχι. Ήμασταν μια τετραμελής υπέροχη οικογένεια και μείναμε τριμελής για όλο το υπόλοιπο της ζωής μας. Και μπορεί να φθάνουμε πλέον στο τέρμα αυτής της δικαστικής διαδικασίας, αλλά δυστυχώς εμείς έχουμε να διανύσουμε έναν βασανιστικό ψυχολογικό μαραθώνιο πόνου, μέχρι που να τερματίσει η ζωή μας. Μέχρι που να πεθάνουμε. Η ποινή που θα επιβληθεί στους δύο, δεν θα είναι ποινή ισόβια, μέχρι το υπόλοιπο της ζωής τους. Όμως για μας έχουν δολοφονήσει την ψυχή μας, τα αισθήματά μας, την ενέργεια που είχαμε μέσα μας. Και δεν θα πληρώσουν για αυτά που έχουν κάνει στην οικογένειά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα