Βατόπουλος: Θέλει προσοχή το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Δημόσιας Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μίλησε για τις προτάσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό αλλά και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών ενόψει καύσωνα.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Δημόσιας Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, για τις προτάσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι, το άνοιγμα των οργανωμένων

παραλιών και πότε θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

«Αυτά τα πράγματα είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ασφάλεια που πρέπει να υπάρχει στις μετακινήσεις, λόγω της πανδημίας», είπε ο κ. Βατόπουλος.

«Δεν ξέρω κατά πόσο θα ταξιδέψει ο κόσμος», είπε ο καθηγητής, σημειώνοντας πάντως ότι τα αεροσκάφη έχουν καλό σύστημα ανανέωσης του αέρα, κάτι που χαρακτήρισε ως θετικό.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε, ότι «Θέλει λίγο προσοχή. Είναι λίγο μονότονα αυτά που λέμε εμείς οι ειδικοί. Δεν πρέπει να πλησιάζουμε, πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις. Να πάμε στις παραλίες με τις οικογένειές μας, να προσέξουμε τις αποστάσεις, να κάνουμε το μπάνιο μας και όλα θα πάνε καλά», σχολίασε.

Πάντως, όπως είπε, θεωρείται βέβαιο, πως θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα μετά τη χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο όπως σημείωσε, δεν θα πρέπει να τρομάξει ο κόσμος.

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε:

Keywords
Τυχαία Θέματα