Κούγιας για δολοφονία Τοπαλούδη: «Από τις δίκες, που ούτε η απόφαση του δικαστηρίου δεν σε ικανοποιεί»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση του βιασμού και φόνου της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο συζήτησε μαζί με τον επί χρόνια αστυνομικό ρεπόρτερ και πολύ έμπειρο δημοσιογράφο σε θέματα εγκλημάτων, Πάνο Σόμπολο.  

Οι Αλέξης Κούγιας και Πάνος Σόμπολος μίλησαν για την έλλειψη μαρτύρων υπεράσπισης από την πλευρά των κατηγορουμένων, αλλά και για τους λόγους που η υπόθεση του βιασμού και φόνου της Ελένης Τοπαλούδη συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

«Δεν είχαμε μάρτυρες υπερασπίσεως. Οι μοναδικοί ήταν ο πατέρας του ενός κατηγορουμένου και η

αδερφή του άλλου. Πρόκειται για δύο ανθρώπους που ήταν άνω του κοινωνικού και οικονομικού μέσου όρου και αυτό που είπα στην αγόρευσή μου είναι πως αυτή τη δίκη θα έπρεπε να την έχει παρακολουθήσει όλη η ελληνική κοινωνία -παλιότερα είχαμε δίκες που μεταδίδονταν απ’ ευθείας- διότι η ελληνική κοινωνία θα ανησυχούσε», είπε αρχικά ο κ. Κούγιας.

«Διότι η μία πλευρά, του θύματος, έκανε τα πάντα για να φέρει στη ζωή και να εξελίξει ποιοτικά ένα παιδί και να το κάνει ένα ξεχωριστό και χρήσιμο μέλος της κοινωνίας και παράλληλα η οικογένεια να αποτελεί πρότυπο. Από την άλλη πλευρά έχουμε δύο κατηγορουμένους, που είναι συνομήλικοι με το θύμα. Οι οικογένειές τους ήταν οικογένειες σκληρά εργαζομένων γονέων, ειδικά των πατεράδων», συμπλήρωσε.

Είναι διαφορετική πράγμα, ωστόσο, η μετάδοση της παιδείας», εξήγησε ο κ. Κούγιας. «Τους έδωσαν χρήματα, απολαβές και μία ελευθερία κινήσεων σε μια ηλικία που πρέπει ακόμα να κοντρολάρεις τα παιδιά σου», συμπλήρωσε. Ο γνωστός δικηγόρος σημείγωσε πως αυτό πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους οι γονείς και να παλεύουν περισσότερο, να βρίσκουν τον χρόνο για τα παιδιά τους ώστε να τα διαπαιδαγωγούν σωστά.

Δείτε όλες τις δηλώσεις του:

 

Keywords
Τυχαία Θέματα