Πέθανε ο ηθοποιός Μισέλ Πικολί

Ο γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί, ο τελευταίος γίγαντας του γαλλικού σινεμά, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί, ο τελευταίος «γίγαντας» του γαλλικού σινεμά, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Γεννημένος στο Παρίσι το 1925, γιος Γαλλίδας και Ιταλού μετανάστη, ο Μισέλ Πικολί ανακάλυψε πολύ γρήγορα ότι η υποκριτική ήταν το επάγγελμα που τον ενδιέφερε.

Έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο σινεμά το 1945 σε ηλικία 18 χρονών

και για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια βιοπορίζονταν παίζοντας βοηθιτικούς ρόλους.

Η ταινία που τον έκανε γνωστό ήταν η «Περιφρόνηση» (1963) του Ζαν Λικ Γκοντάρ όπου μοιράζονταν την οθόνη με την Μπριζίτ Μπαρντό. Ακολούθησε η ταινία «My Love, My Love» (1967) της Ναντίν Τρεντινιάν, με την οποία έκανε τον ντεμπούτο του στο φεστιβάλ Καννών και η εμβληματική «Ωραία της Ημέρας» του Λουί Μπονιουέλ όπου υποδύονταν το αντικείμενο των σεξουαλικών φαντασιώσεων της Κατρίν Ντενέβ.

Εκατόν εβδομήντα ταινίες γύρισε τελικά ο Μισέλ Πικολί στη διάρκεια της καριέρας του, ανάμεσά τους μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Γκοντάρ, Μπονιουέλ, Σαμπρόλ, Βαρντά, Ρενέ, Μορέτι, Καράξ και Χίτσκοκ. Οι διακρίσεις που κέρδισε ήταν αναρίθμητες και οι πολυάριθμοι θαυμαστές του στη Γαλλία και αλλού του απένειμαν τον τίτλο του «ιερού τέρατος» του γαλλικού σινεμά.

Είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών (1980) και την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου από κοινού με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ(1982).

Ο θάνατος του σε ηλικία 94 χρονών επήλθε μετά από σύντομη ασθένεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα