Ικανοποιητική η προσέλευση μαθητών -Ενόψει νέων κινητοποιήσεων αποσύρονται άρθρα του νομοσχεδίου

15:03 18/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση μαθητών σε Λύκεια και Γυμνάσια της Λέσβου σήμερα πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων. Αύριο το πρωί θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα προσέλευσης μαθητών καθώς σήμερα Τέταρτη και Παρασκευή προσέρχονται στο σχολείο οι μισές τάξεις και Τρίτη και Πέμπτη οι υπόλοιπες. Σύμφωνα πάντως με τα σημερινά στοιχεία της Διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου στα ΓΕΛ προσήλθαν το 42% των μαθητών και στα ΕΠΑΛ το 53% της δυναμικότητάς

τους .

Σχολικές καθαρίστριες από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας αλλά και από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία που παραμένουν κλειστά,  προσέρχονταν σε κάθε διάλειμμα και καθάριζαν θρανία και τουαλέτες ενώ αντισηπτικά προμηθεύτηκαν  όλα τα σχολεία.

Κινητοποιήσεις και υπαναχώρηση του Υπ Παιδείας στο νομοσχέδιο

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν αύριο οι εκπαιδευτικοί κατά του νομοσχεδίου για την παιδεία αλλά και κατά της εφαρμογής της τροπολογίας που τίθεται σε εφαρμογή για τις κάμερες στα σχολεία εν ώρα μαθήματος.

Μετά τις αντιδράσεις το υπουργείο παιδείας υπαναχωρεί και αποσύρει το άρθρο 18 που προβλέπει τη διεξαγωγή εξετάσεων για την μετάβαση των μαθητών από την Γ’ Γυμνασίου στην Α’ Λυκείου ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποσυρθούν τα άρθρα για τον ηλικιακό όριο των 17 χρόνων στα ΕΠΑΛ και την αύξηση των μαθητών ανά τάξη στο δημοτικό σχολείο.

Αύριο παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ στη 1:30 το μεσημέρι στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης στο Μακρύ Γιαλό στη Μυτιλήνη.

«Η απόσυρση άρθρων από το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εκπαιδευτικών που εν μέσω κορονωϊού αντέδρασαν στα αντιεκπαιδευτικά άρθρα, είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου από τον συνδυασμό αυτόνομή  πρωτοβουλία  Μαρία Περδικούρη. Συνεχίζουμε τον αγώνα και για άλλα άρθρα του νομοσχεδίου όπως και για την τροπολογία που την Παρασκευή πήρε ΦΕΚ και τίθεται σε εφαρμογή για τις κάμερες στα σχολεία. Εκτός από την αντιπαιδαγωγική πρακτική αυτής της εφαρμογής πρόκειται και για μία Κερκόπορτα για στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» συμπλήρωσε η κυρία Περδικούρη.

Επιπλέον η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ( ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών- αυτόνομη πρωτοβουλία- αγωνιστική παρέμβαση ) καλεί σε Γενική Συνέλευση τα μέλη της την Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στον αύλειο χώρο των Κεντρικών Λυκείων στη Μυτιλήνη.

The post Ικανοποιητική η προσέλευση μαθητών -Ενόψει νέων κινητοποιήσεων αποσύρονται άρθρα του νομοσχεδίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα