Atlas V: Το διαστημικό σκάφος X-37B σε νέα μυστική αποστολή

Εκτοξεύθηκε ο πύραυλος Atlas V, ο οποίος μετέφερε το διαστημικό σκάφος X-37B. Όλες οι αποστολές του στο διάστημα έχουν χαρακτηριστεί απόρρητες και το Πεντάγωνο έχει αποκαλύψει ελάχιστες πληροφορίες.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εγκαινίασε με επιτυχία το drone υψηλής τεχνολογίας X-37B, θέτοντας το όχημα σε τροχιά για την έκτη μυστική αποστολή του στο διάστημα, με τον Atlas V

Το drone, που μοιάζει με μια μικρότερη έκδοση των επανδρωμένων διαστημικών λεωφορείων που αποσύρθηκαν από το

διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ το 2011, εκτοξεύθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, δήλωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Θα περάσει μήνες σε τροχιά, πραγματοποιώντας εξ αποστάσεως μια σειρά πειραμάτων. Ο τεράστιος πύραυλος Atlas V, ο οποίος μετέφερε το X-37B, απογειώθηκε στις 9:14 π.μ.

Το drone, με τη σειρά του, θα αναπτύξει έναν μικρό ερευνητικό δορυφόρο που ονομάζεται FalconSat-8, για να πραγματοποιήσει πρόσθετα πειράματα, εξήγησε η Γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας, Barbara Barrett, νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Το X-37B έχει μήκος 29 πόδια (εννέα μέτρα), με μήκος πτέρυγας 15 πόδια (4,5 μέτρα). Το Πεντάγωνο έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του drone, αλλά μέχρι τώρα είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις αποστολές και τις δυνατότητές του.

Δείτε την εκτόξευσή του: 

{https://youtu.be/UVU3r5_fi4Q}

Keywords
Τυχαία Θέματα