Κορονοϊός στην Τουρκία: Kόντρα Ερντογάν - Ιμάμογλου για τα χαλαρά μέτρα

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Τουρκία εξαιτίας του κορονοϊού και ο Ερντογάν κάνει πολιτική εν μέσω πανδημίας.

Η πανδημία του κορονοϊού πλήττει την Τουρκία και ο Ερντογάν επιμένει σε χαλαρά μέτρα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αυστηρότερα. Στον αντίποδα, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εγκαινίασε αυτή την εβδομάδα την εκστρατεία με σύνθημα «Θα πετύχουμε μαζί», αποσκοπώντας σε χρηματική ενίσχυση, ή άλλες δωρεές από τους πλουσιότερους Τούρκους υπέρ εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που χρήζουν βοήθειας. Επιπλέον, ο Ιμάμογλου είναι μέλος

του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και η κίνηση του, αναζωπύρωσε την κόντρα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έτσι, ο Ερντογάν εγκαινίασε στη συνέχεια την εκστρατεία «Εθνική Αλληλεγγύη» και δεσμεύτηκε να δωρίσει επτά μηνών μισθούς του στον σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα, αρκετοί κρατικοί θεσμοί, αλλά επιχειρήσεις και πολιτικοί έχουν συνδράμει την πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου. Επίσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων που εγκαινίασε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, είναι παράνομη και απειλεί με διώξεις όσους εμπλέκονται.

Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε, ότι η εκστρατεία του Ιμαμόγλου παραβίασε τη νομοθεσία, που απαιτεί να ζητείται άδεια από τις αρχές πριν από τη συγκέντρωση χρημάτων για τους άπορους. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα κινήσει ποινικές διαδικασίες εναντίον των υπευθύνων.

Αντιπαλότητα Ιμάμογλου - Ερντογάν

Η αντιπαλότητα των δύο πολιτικών υπερβαίνει όμως την συγκέντρωση χρημάτων. Συγκεκριμένα, ο Ιμάμογλου επιδιώκει μέτρα για πλήρη αποκλεισμό στην Κωνσταντινούπολη, καθώς είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας με 16 εκατομμύρια ανθρώπους. Με αυτό τον τρόπο, σκοπεύει να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ ο Ερντογάν αντιστέκεται σε μια τέτοια κίνηση, προκειμένου να μετριάσει τις επώδυνες συνέπειες στην οικονομία. Επιπλέον,ο ίδιος έχει επιβάλλει αρκετά πιο περιοριστικά μέτρα στην γείτονα χώρα.

Στην Τουρκία λοιπόν, υπάρχουν 13.531 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊου και έχουν χάσει την ζωή τους 214 άνθρωποι, καθιστώντας την χώρα παγκόσμια στην 10η θέση με τις περισσότερες περιπτώσεις του ιού.

Τα μέτρα Ερντογάν

Η Τουρκία έχει σταματήσει όλες τις διεθνείς πτήσεις και έχει περιορίσει τα ταξίδια στο εσωτερικό. Επίσης, κλειστά είναι τα σχολεία, τα μπαρ και οι καφετέριες, ενώ έχουν ανασταλεί οι μαζικές προσευχές και οι αθλητικές συναντήσεις. Παρόλα αυτά, οι πολίτες συνεχίζουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους, καθώς ο Ερντογάν θέλει να στηρίξει την οικονομική παραγωγή και τις εξαγωγές.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα