Κορονοϊός: Ασφαλής εργασία από το σπίτι για 10.000 δημοσίους υπαλλήλους

Για ασφαλής και απρόσκοπτη εργασία από το σπίτι για 10.000 υπαλλήλους της Δημόσιας Διοίκησης, κάνει λόγο ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Με μηδενικό κόστος προσφέρθηκε η υπηρεσία από τον ΟΤΕ, ώστε να μπορούν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται από το σπίτι τους.

Ειδικότερα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «λόγω της επιτακτικής ανάγκης για απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ μερίμνησαν ώστε να αποκτήσει τη δυνατότητα ασφαλούς τηλεργασίας το σύνολο των Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης που είναι ενταγμένοι στο Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ». Σ

Στόχος του προγράμματος να υπάρξει δυνατότητα απρόσκοπτης εργασίας για την λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης (business continuity) των υπαλλήλων από την οικία τους.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που, μέσω του αναδόχου του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, ΟΤΕ ΑΕ, παρέχει ασφαλή πρόσβαση με VPN (Virtual Private Network), σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Διασφαλίζεται επίσης ότι η πρόσβαση στα συστήματα και τις εφαρμογές κάθε φορέα μπορεί να πραγματοποιηθεί από την οικία του υπαλλήλου και μόνο από τους υπαλλήλους που έχουν την σχετική αρμοδιότητα.

Η υπηρεσία προσφέρεται για έως και 10.000 υπαλλήλους της Δημόσιας Διοίκησης και η ΟΤΕ ΑΕ συμφώνησε να διαθέσει την υπηρεσία αυτή με μηδενικό κόστος για το Δημόσιο για τους προσεχείς 3 μήνες. Είναι επίσης σημαντικό ότι δεν προαπαιτείται καμία υφιστάμενη υποδομή υποστήριξης VPN στους φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα