Κορονοϊός: Ματαιώθηκε το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο, που πραγματοποιείται αδιάλειπτα από το 1947, ανακοίνωσε την αναστολή της φετινής διοργάνωσης λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Το φεστιβάλ που εδώ και περισσότερα από εβδομήντα χρόνια συγκεντρώνει την αφρόκρεμα του θεάτρου, της μουσικής και του χορού, δεν θα κάνει πρεμιέρα φέτος τον Αύγουστο για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του. Την ίδια μοίρα θα έχουν και όλες οι παράλληλες διοργανώσεις: το «αναρχικό» Fringe, το μεγαλύτερο Edinburgh

International Book Festival, το Edinburgh Art Festival και Royal Edinburgh Military Tattoo, ένα φεστιβάλ μουσικής από στρατιωτικές μπάντες με φανατικούς φίλους.

Οι ακυρώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 1η Απριλίου, αποτελούν μία ακόμα ένδειξη των συνεπειών της πανδημίας στις τέχνες και στον πολιτισμό, οι οποίες, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, επηρεάζουν και τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση μόνο το Fringe απασχόλησε πέρυσι 30.000 καλλιτέχνες, από σχολικά γκρουπ μέχρι αστέρες της σκηνής, σε 3.841 παραστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα