ΠΟΥ για κορονοϊό: Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο

Τα κρούσματα του κορονοϊού θα υπερβούν το ένα εκατομμύριο τις επόμενες εβδομάδες σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Τα κρούσματα του κορονοϊού θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο τις επόμενες εβδομάδες, εκτίμησε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες παρατηρήσαμε μια σχεδόν εκθετική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως, καθώς σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη έχει καταγραφεί τουλάχιστον ένα κρούσμα» επεσήμανε ο Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους. Μάλιστα, «ο αριθμός των θανάτων υπερδιπλασιάστηκε

την περασμένη εβδομάδα», σημείβσε, ενώ πρόσθεσε πως «τις επόμενες ημέρες θα φτάσουμε το ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα μαζί με 50.000 θανάτους».

Εξάλλου, ο Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους ανέφερε πως «υπάρχει μία συνεχής συζήτηση σχετικά με τη χρήση μάσκας σε επίπεδο κοινότητας», ωστόσο «ο ΠΟΥ συστήνει τη χρήση ιατρικών μασκών για τους άρρωστους και όσους τους φροντίζουν».

«Συνεχίζουμε να μελετάμε τα στοιχεία για τη χρήση μάσκας», πρόσθεσε αναφερόμενος στις έρευνες για το κατά πόσο η απλή μάσκα προστατεύει τον γενικό πληθυσμό, αλλά «η προτεραιότητα του ΠΟΥ είναι πρώτα οι εργαζόμενοι στην Υγεία να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών μασκών και αναπνευστήρων».

«Πρόκειται για την πρώτη πανδημία που προκαλεί ένας κορονοϊός (...) και η συμπεριφορά του δεν είναι πολύ γνωστή. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πολεμήσουμε αυτόν τον άγνωστο και επικίνδυνο ιό» απηύθυνε έκκληση ο αξιωματούχος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιταλία παραμένει η χώρα που πλήττεται περισσότερο από τον Covid-19, σύμφωνα με τους απολογισμούς που ανακοινώνουν οι αρχές, καθώς απαριθμεί 13.155 νεκρούς και 110.574 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από την άλλη, οι ΗΠΑ μπορούν να θεωρηθούν ως το επίκεντρο της πανδημίας τη δεδομένη στιγμή καθώς αναφέρουν 186.101 κρούσματα, αριθμό -ρεκόρ παγκοσμίως, και 3.603 θύματα του νέου ιού.

Κίνδυνος και για ελλείψεις τροφίμων

Νωρίτερα σήμερα, οι πρόεδροι δύο υπηρεσιών του ΟΗΕ και του ΠΟΕ έκαναν λόγο για κίνδυνο «διατροφικής έλλειψης» στην παγκόσμια αγορά λόγω των διαταράξεων που συνδέονται με την πανδημία στο παγκόσμιο εμπόριο και στις αλυσίδες εφοδιασμού σε τρόφιμα.

«Οι αβεβαιότητες που συνδέονται με τη διαθεσιμότητα των τροφίμων μπορούν να προκαλέσουν ένα κύμα περιορισμών στις εξαγωγές», με αποτέλεσμα μια «έλλειψη στην παγκόσμια αγορά», δηλώνουν σε ένα σπάνιο κοινό ανακοινωθέν ο Κινέζος Κου Ντονγζιού, που διευθύνει την Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO), ο Αιθίοπας Τέντρος Αμπχανόμ Γκεμπρεγεσούς, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και ο Βραζιλιάνος Ρομπέρτου Αζεβέδου, διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Για τους τρεις πολυμερείς οργανισμούς που χειρίζονται θέματα υγείας, διατροφής και παγκόσμιου εμπορίου, είναι «σημαντικό» να διασφαλιστούν οι εμπορικές ανταλλαγές «ιδιαίτερα προκειμένου να αποφευχθούν διατροφικές ελλείψεις» αναφέρεται στο κοινό κείμενό τους. Οι τρεις οργανισμοί ανησυχούν ιδιαίτερα για την «επιβράδυνση της κυκλοφορίας εργαζομένων της αγροτοδιατροφικής βιομηχανίας» που μπλοκάρουν πολλούς αγροτικούς τομείς δυτικών χωρών, και για τις «καθυστερήσεις στα σύνορα» των εμπορευματοκιβωτίων που προκαλούν «αναταραχές στα φθαρτά προϊόντα και αύξηση της διατροφικής σπατάλης».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε πως η απόκρισή μας απέναντι στην επιδημία της COVID-19 δεν δημιουργεί, με αθέλητο τρόπο, αδικαιολόγητες ελλείψεις βασικών προϊόντων και δεν επιδεινώνει την πείνα και τον υποσιτισμό», καταλήγουν.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα