Κορονοϊός: Όλα τα μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων - Οι νέοι ΚΑΔ που μπαίνουν στη λίστα

Δείτε αναλυτικά ποια μέτρα ενίσχυσης για εργαζομένους, ανέργους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση και την επικαιροποιημένη λίστα των ΚΑΔ που εντάσσονται στο «πακέτο» στήριξης.

Τα μέτρα ενίσχυσης για εργαζομένους, ανέργους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό εξειδίκευσε την Τρίτη η κυβέρνηση.

Παράλληλα, επικαιροποιήθηκε η λίστα με τους κλάδους οι επιχειρήσεις των οποίων πλήττονται από την πανδημία με ακόμη 100 ΚΑΔ. Οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν

να ενταχθούν στο πλαίσιο ενισχύσεων που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση.

Η πρόσφατη δέσμη μέτρων συνοψίζεται στα εξής, σύμφωνα με ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων:

Α. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Για τους εργαζόμενους στους οποίους έχει γίνει προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας από τις επιχειρήσεις (δηλαδή με διοικητική εντολή ή έχουν κλείσει ή έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενες) προβλέπεται:

Η αποζημίωση των 800 ευρώ, που είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και μη συμψηφιστέα.Η αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και των δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών.Η πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών τους οφειλών, επί του ονομαστικού τους μισθού, για 45 ημέρες.Η παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ και των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών εφόσον καταβληθούν στην προβλεπόμενη τους ημερομηνία.Η αναστολή πληρωμών χρεολυσίων δανείων προς τις τράπεζες για τους συνεπείς δανειολήπτες.Η καταβολή του 60% του μισθώματος της οικίας τους για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που το κράτος ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία τους, από την στιγμή που αυτή είναι α’ κατοικία.Η διασφάλιση της καταβολής του Δώρου Πάσχα για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.Η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμη και στην περίπτωση εφαρμογής της αναστολής της σύμβασης εργασίας τους, με την απαγόρευση των απολύσεων και τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Επίδομα 800 ευρώ: Η πλατφόρμα για την αίτηση

Β. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Στις περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ατομικών επιχειρήσεων (που απασχολούν μέχρι 5 εργαζόμενους και είναι στους ΚΑΔ) προβλέπονται:

(α) Για τους επαγγελματίες και εργοδότες, επιπρόσθετα, αποζημίωση 800 ευρώ.

(β) Για τους εργαζόμενους αυτών ισχύει ότι και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε ΚΑΔ.

Στις ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων (οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), προβλέπονται:

(α) Για τους επαγγελματίες και εργοδότες ότι και για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σημαντικά, με πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να προωθηθεί και να επεκταθεί η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα.

(β) Για τους εργαζόμενους αυτών ισχύει ότι και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε ΚΑΔ.

Αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020. Η εξόφλησή των εισφορών των παραπάνω μηνών θα γίνει τμηματικά σε 4 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020.Αναστολή της καταβολής των δόσεων των ενεργών ρυθμίσεων- ανεξαρτήτως των διατάξεων που τις διέπουν- των οποίων η υποχρέωση καταβολής λήγει εντός της περιόδου Μαρτίου 2020 έως και 31 Μαΐου του 2020. Οι οφειλές αυτές και οι ρυθμίσεις παγώνουν και θα αρχίσουν να εξοφλούνται από την 1η Ιουνίου 2020.Η μείωση κατά 25% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης περιόδου απασχόλησης Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 εφόσον εξοφληθούν στη προβλεπόμενη ημερομηνία.Γ. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣΠαράταση καταβολής τακτικής επιδότησης ανεργίας, καθώς και του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους για 2 μήνες σε όσους το δικαίωμα επιδότησης που έληξε ή θα λήξει το πρώτο τρίμηνο του 2020.Αποζημίωση ύψους 800 ευρώ για όσους έχουν αποχωρήσει οικιοθελώς ή έχουν απολυθεί από 1/3/2020 έως 20/3/2020 εφόσον δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

ΣΥΝΟΨΗ: Άρα αυτοί που είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ είναι οι εργαζόμενοι που έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που βάσει ΚΑΔ πλήττονται (εκτός από τις προαναφερόμενες ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων) και οι εργαζόμενοι αυτών καθώς και όλοι όσοι έμειναν άνεργοι ή οικιοθελώς αποχώρησαν από 1η Μαρτίου μέχρι 20 Μαρτίου.

Δ. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται, είτε γιατί το κράτος ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία τους είτε γιατί βρίσκονται στην επικαιροποιημένη λίστα των ΚΑΔ, προβλέπονται:

Η αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών.Η αναστολή καταβολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων ασφαλιστικών οφειλών. Συγκεκριμένα:Παράταση προθεσμίας καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 οι οποίες δύναται να καταβληθούν έως 30/9/2020 και έως 31/10/2020 αντίστοιχα.Τρίμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ενεργών ρυθμισμένων εργοδοτών-επιχειρήσεων οι οποίες ήταν απαιτητές στις 31/3/2020 καθώς και όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης.Η παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ, των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών (εκτός ΦΠΑ) σε περίπτωση που δεν γίνει αξιοποίηση της αναστολής και καταβληθούν στα, αρχικώς, προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια.Η αναστολή πληρωμών χρεολυσίων δανείων προς τις τράπεζες για τις συνεπείς επιχειρήσεις.Η καταβολή του 60% του μισθώματος του επαγγελματικού ακινήτου στις επιχειρήσεις που το κράτος ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία τους.Η δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα προς τους εργαζόμενους επεκτείνεται μέχρι το καλοκαίρι. Αντίθετα ισχύει η υποχρέωση καταβολής του στις προθεσμίες του ισχύοντα νόμου στις λοιπές επιχειρήσεις.Η συμμετοχή στο χρηματοδοτικό σχήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής από το κράτος προς τις επιχειρήσεις, με εκτεταμένο χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής και περίοδο χάριτος.Η συμμετοχή σε ειδικά χρηματοδοτικά σχήματα επιδότησης επιτοκίου ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, εγγυήσεων για χορήγηση δανείων, επιχειρηματικών και επενδυτικών δανείων με επιδότηση επιτοκίου.Η δυνατότητα αξιοποίησης του καθεστώτος αναστολής της σύμβασης εργασίας για τις επιχειρήσεις στην περίμετρο των ΚΑΔ που θα ανακοινωθούν.Ε. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ – ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπογράφτηκαν και αναρτήθηκαν, χθες, οι δύο ιδιαίτερα σημαντικές υπουργικές αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας &Κοινωνικών Υποθέσεων με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης των πρόσφατων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις: Την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους ύψους 800 ευρώ καθώς και την στήριξη εργαζόμενων-επιχειρήσεων μέσα από την μείωση των μισθωμάτων (κύριας κατοικίας- επαγγελματικά).

Παράλληλα, είναι έτοιμα τα δύο ηλεκτρονικά έντυπα, που αφορούν εργοδότες και εργαζομένους, τα οποία θα κατατίθενται στις δύο ειδικές πλατφόρμες που ετοιμάστηκαν σε πολύ γρήγορο χρόνο: Η μία ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι για τους εργοδότες η οποία θα ανοίξει σήμερα και θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη και η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους supportemployees.yeka.gr θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου και θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

100 νέοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

Το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε την επικαιροποιημένη λίστα στην οποία περιλαμβάνονται τόσο οι ΚΑΔ που είχαν ήδη ενταχθεί στα μέτρα όσο και αυτοί που εντάσσονται από χθες, Τρίτη.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι «οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ έναν από τους κατωτέρω εντάσσονται στα μέτρα στήριξης. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων. Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης.

Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1.200.000 μισθωτούς και μηνιαίο τζίρο περί τα 8,3 δισ. ευρώ, όπως και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων.

Καλύπτεται με αυτό τον τρόπο, για τον μήνα Μάρτιο, ένα σημαντικό κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας που πλήττεται, ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Προφανώς η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες ημέρες. Και συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Γι’ αυτό, από την επόμενη εβδομάδα, θα διευρυνθεί σημαντικά το πλαίσιο προστασίας».

Αναλυτικά ολόκληρη η επικαιροποιημένη λίστα του υπουργείου Οικονομικών είναι η εξής:

01192 Καλλιέργεια ανθέων και μπουμπουκιών ανθέων σπόρων ανθέων01293 Καλλιέργεια φυτικών υλών που χρησιμοποιούνται για σπαρτοπλεκτική, παραγέμισμα, βάτες, βαφή ή δέψη0130 Πολλαπλασιασμός των φυτών01491902 Εκτροφή γουνοφόρων ζώων (αλεπούς, μινκ, μυοκάστορα, τσιντσιλά και άλλων)01493 Παραγωγή ακατέργαστων γουνοδερμάτων και διάφορων ακατέργαστων προβιών και δερμάτων01631012 Υπηρεσίες εκκοκκισμού βαμβακιού (εκ των υστέρων πώληση για ίδιο λογαριασμό)01631013 Υπηρεσίες εκκοκκισμού βαμβακιού (εκ των υστέρων πώληση για λογαριασμό τρίτων)0311 Θαλάσσια αλιεία0312 Αλιεία γλυκών υδάτων0321 Θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια0322 Υδατοκαλλιέργεια γλυκών υδάτων103923 Παραγωγή επεξεργασμένων και συντηρημένων καρπών με κέλυφος, αράπικων φιστικιών, που διαθέτονται καβουρδισμένα, αλατισμένα ή με άλλο τρόπο παρασκευασμένα1052 Παραγωγή παγωτών10711101 Παραγωγή τυροπιτών, σάντουιτς και παρόμοιων ειδών107112 Παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων1082 Παραγωγή κακάου, σοκολάτας και ζαχαρωτών1083 Επεξεργασία τσαγιού και καφέ1085 Παραγωγή έτοιμων γευμάτων και φαγητών1101 Απόσταξη, ανακαθαρισμός και ανάμιξη αλκοολούχων ποτών1102 Παραγωγή οίνου από σταφύλια1103 Παραγωγή μηλίτη και κρασιών από άλλα φρούτα1104 Παραγωγή άλλων μη αποσταγμένων ποτών που υφίστανται ζύμωση1105 Ζυθοποιία1310 Προπαρασκευή και νηματοποίηση υφαντικών ινών1320 Ύφανση κλωστοϋφαντουργικών υλών1330 Τελειοποίηση (φινίρισμα) υφαντουργικών προϊόντων1391 Κατασκευή πλεκτών υφασμάτων και υφασμάτων πλέξης κροσέ1392 Κατασκευή έτοιμων κλωστοϋφαντουργικών ειδών, εκτός από ενδύματα1393 Κατασκευή χαλιών και κιλιμιών1394 Κατασκευή χοντρών και λεπτών σχοινιών, σπάγκων και διχτυών1395 Κατασκευή μη υφασμένων ειδών και προϊόντων από μη υφασμένα είδη, εκτός από τα ενδύματα1396 Κατασκευή άλλων τεχνικών και βιομηχανικών κλωστοϋφαντουργικών ειδών1399 Κατασκευή άλλων υφαντουργικών προϊόντων π.δ.κ.α.1411 Κατασκευή δερμάτινων ενδυμάτων1412 Κατασκευή ενδυμάτων εργασίας1413 Κατασκευή άλλων εξωτερικών ενδυμάτων1414 Κατασκευή εσωρούχων1419 Κατασκευή άλλων ενδυμάτων και εξαρτημάτων ένδυσης1420 Κατασκευή γούνινων ειδών1431 Κατασκευή ειδών καλτσοποιίας απλής πλέξης και πλέξης κροσέ1439 Κατασκευή άλλων πλεκτών ειδών και ειδών πλέξης κροσέ1511 Κατεργασία και δέψη δέρματος· κατεργασία και βαφή γουναρικών1512 Κατασκευή ειδών ταξιδιού (αποσκευών), τσαντών και παρόμοιων ειδών, ειδών σελοποιίας και σαγματοποιίας1520 Κατασκευή υποδημάτων16292 Κατασκευή ειδών από φελλό, άχυρο ή Άλλα υλικά σπαρτοπλεκτικής ειδών καλαθοπλεκτικής162911 Κατασκευή εργαλείων, στελεχών εργαλείων, λαβών εργαλείων, στελεχών και λαβών για σκούπες ή βούρτσες, στοιχείων για την κατασκευή πιπών, καλαποδιών για μπότες ή παπούτσια, από ξύλο162912 Κατασκευή επιτραπέζιων και μαγειρικών σκευών, από ξύλο162913 Κατασκευή ξύλινων ψηφιδοθετημάτων και ενθετικής ξύλινης διακόσμησης επίπλων, θηκών για κοσμήματα ή μαχαιροπίρουνα, αγαλματίων και άλλων διακοσμητικών ειδών, από ξύλο16291401 Κατασκευή ξύλινων κορνιζών16291402 Κατασκευή ξύλινων κουρτινόβεργων16291403 Κατασκευή ξύλινων μικροαντικειμένων16291404 Κατασκευή ξύλινων σκαλών16291405 Κατασκευή οδοντογλυφίδων1712 Κατασκευή χαρτιού και χαρτονιού1721 Κατασκευή κυματοειδούς χαρτιού και χαρτονιού και εμπορευματοκιβώτιων από χαρτί και χαρτόνι172213 Κατασκευή δίσκων, πιάτων κάθε είδους και φλιτζανιών και παρόμοιων ειδών, από χαρτί ή χαρτόνι1723 Κατασκευή ειδών χαρτοπωλείου (χαρτικών)1729 Κατασκευή άλλων ειδών από χαρτί και χαρτόνι1811 Εκτύπωση εφημερίδων1812 Άλλες εκτυπωτικές δραστηριότητες1813 Υπηρεσίες προεκτύπωσης και προεγγραφής μέσων1814 Βιβλιοδετικές και συναφείς δραστηριότητες1820 Αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων2030 Παραγωγή χρωμάτων, βερνικιών και παρόμοιων επιχρισμάτων, μελανιών τυπογραφίας και μαστιχών20414 Παραγωγή ευωδών παρασκευασμάτων και κεριών2042 Παραγωγή αρωμάτων και παρασκευασμάτων καλλωπισμού205113 Παραγωγή πυροτεχνημάτων205114 Παραγωγή φωτοβολίδων, πυραύλων δημιουργίας βροχής, σημάτων ομίχλης και άλλων πυροτεχνικών ειδών (εξαιρουμένων των πυροτεχνημάτων)2053 Παραγωγή αιθέριων ελαίων222925 Κατασκευή εφοδίων γραφείου ή σχολικών εφοδίων από πλαστικές ύλες23192201 Κατασκευή γυαλιών για φακούς οράσεως και οπτικούς κρυστάλλους2592 Κατασκευή ελαφρών μεταλλικών ειδών συσκευασίας2599 Κατασκευή άλλων μεταλλικών προϊόντων π.δ.κ.α.2651 Κατασκευή οργάνων και συσκευών μέτρησης, δοκιμών και πλοήγησης2660 Κατασκευή ακτινολογικών και ηλεκτρονικών μηχανημάτων ιατρικής και θεραπευτικής χρήσης2740 Κατασκευή ηλεκτρολογικού φωτιστικού εξοπλισμού3092 Κατασκευή ποδηλάτων και αναπηρικών αμαξιδίων3101 Κατασκευή επίπλων για γραφεία και καταστήματα3102 Κατασκευή επίπλων κουζίνας3103 Κατασκευή στρωμάτων3109 Κατασκευή άλλων επίπλων3212 Κατασκευή κοσμημάτων και συναφών ειδών3213 Κατασκευή κοσμημάτων απομίμησης και συναφών ειδών3220 Κατασκευή μουσικών οργάνων3230 Κατασκευή αθλητικών ειδών3240 Κατασκευή παιχνιδιών κάθε είδους3250 Κατασκευή ιατρικών και οδοντιατρικών οργάνων και προμηθειών3299 Άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.3312 Επισκευή μηχανημάτων3313 Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού3314 Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού3315 Επισκευή και συντήρηση πλοίων και σκαφών3316 Επισκευή και συντήρηση αεροσκαφών και διαστημόπλοιων35302 Υπηρεσίες παροχής πάγου· υπηρεσίες παροχής ψυχρού αέρα και νερού4511 Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων4519 Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων4520 Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων4531 Χονδρικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων4532 Λιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα4540 Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους461112 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση λουλουδιών και φυτών46111902 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ακατέργαστων γουνοδερμάτων και διάφορων ακατέργαστων προβιών και δερμάτων46111926 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση υφαντικών ινών4614 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση μηχανημάτων, βιομηχανικού εξοπλισμού, πλοίων και αεροσκαφών4615 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης, σιδηρικών και ειδών κιγκαλερίας4616 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων, γουναρικών, υποδημάτων και δερμάτινων προϊόντων461712 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ποτών46171124 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση τσαγιού και καφέ46171125 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση τυποποιημένων ειδών διατροφής461812 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση παιχνιδιών κάθε είδους, ειδών αθλητισμού, ποδηλάτων, βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών και χαρτικών ειδών, μουσικών οργάνων, ρολογιών χεριού και τοίχου, φωτογραφικού και οπτικού εξοπλισμού461819 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση άλλων συγκεκριμένων προϊόντων π.δ.κ.α.46181102 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση αρωμάτων και παρασκευασμάτων καλλωπισμού4619 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση διαφόρων ειδών4622 Χονδρικό εμπόριο λουλουδιών και φυτών4624 Χονδρικό εμπόριο δερμάτων, προβιών και κατεργασμένου δέρματος46311215 Χονδρικό εμπόριο ξηρών καρπών, καβουρδισμένων αράπικων φιστικιών, αλατισμένων ή με άλλο τρόπο συντηρημένων4634 Χονδρικό εμπόριο ποτών4636 Χονδρικό εμπόριο ζάχαρης, σοκολάτας και ειδών ζαχαροπλαστικής4637 Χονδρικό εμπόριο καφέ, τσαγιού, κακάου και μπαχαρικών4638 Χονδρικό εμπόριο άλλων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων4639 Μη εξειδικευμένο χονδρικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού4641 Χονδρικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων4642 Χονδρικό εμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων4643 Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών4644 Χονδρικό εμπόριο ειδών πορσελάνης και γυαλικών και υλικών καθαρισμού4645 Χονδρικό εμπόριο αρωμάτων και καλλυντικών4647 Χονδρικό εμπόριο επίπλων, χαλιών και φωτιστικών4648 Χονδρικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων4649 Χονδρικό εμπόριο άλλων ειδών οικιακής χρήσης4651 Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακού εξοπλισμού υπολογιστών και λογισμικού4652 Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και εξαρτημάτων4664 Χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων για την κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία, και χονδρικό εμπόριο ραπτομηχανών και πλεκτομηχανών4665 Χονδρικό εμπόριο επίπλων γραφείου4666 Χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανών και εξοπλισμού γραφείου4669 Χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανημάτων και εξοπλισμού4676 Χονδρικό εμπόριο άλλων ενδιάμεσων προϊόντων4690 Μη εξειδικευμένο χονδρικό εμπόριο47191003 Εκμετάλλευση πολυκαταστημάτων (υπεραγορών)47191004 Λιανικό εμπόριο βιολογικών ειδών, εκτός τροφίμων47191005 Λιανικό εμπόριο διαφημιστικών ειδών (μπρελόκ, μπλουζών, αναπτήρων, στυλό κλπ)47191006 Λιανικό εμπόριο διαφόρων προϊόντων από καταστήματα outlet47191007 Λιανικό εμπόριο διαφόρων προϊόντων από καταστήματα stock47191008 Λιανικό εμπόριο ειδών δώρων γενικά47191009 Λιανικό εμπόριο ειδών ερωτικού περιεχομένου (sex shop)47241608 Λιανικό εμπόριο τυροπιτών, σάντουιτς και παρόμοιων ειδών47241610 Λιανικό εμπόριο φρέσκων ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων47241611 Λιανικό εμπόριο φύλλων κρούστας ή κανταϊφιού472417 Λιανικό εμπόριο ειδών ζαχαροπλαστικής με βάση τη ζάχαρη4725 Λιανικό εμπόριο ποτών σε εξειδικευμένα καταστήματα4741 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα4742 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα4743 Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα4751 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα4752 Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα4753 Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα4754 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα4759 Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα4761 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα4762 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα4763 Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα4764 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα4765 Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα4771 Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα4772 Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα4774 Λιανικό εμπόριο ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα4775 Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Λιανικό εμπόριο χαρτιού υγείας, χαρτομάντιλων, μαντιλιών και πετσετών καθαρισμού προσώπου, τραπεζομάντιλων και πετσετών φαγητού, από χαρτί 47.75.76.1947767701 Λιανικό εμπόριο ανθέων47767703 Λιανικό εμπόριο αποξηραμένων φυτών47767710 Λιανικό εμπόριο κομμένων ανθέων και μπουμπουκιών τους, συνθέσεων ανθέων, καθώς και ανθοδεσμών, στεφανιών και παρόμοιων ειδών47767711 Λιανικό εμπόριο μερών φυτών, χορταριών, βρύων και λειχήνων, κατάλληλων για διακοσμητική χρήση47767712 Λιανικό εμπόριο -μετά από εισαγωγή- ανθέων4777 Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα4778 Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Λιανικό εμπόριο υλικών καθαρισμού 47.78.84, Λιανικό εμπόριο καύσιμου πετρελαίου οικιακής χρήσης, υγραέριου, άνθρακα και ξυλείας 47.78.85, Λιανικό εμπόριο ακατέργαστων αγροτικών προϊόντων π.δ.κ.α. 47.78.87, Λιανικό εμπόριο μηχανημάτων και εξοπλισμού π.δ.κ.α. 47.78.88.4779 Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα4782 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές4789 Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές4799 Άλλο λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων, υπαίθριων πάγκων ή αγορών4910 Υπεραστικές σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών4920 Σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων4931 Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών4932 Εκμετάλλευση ταξί4939 Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.4941 Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων5010 Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών5020 Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές εμπορευμάτων5030 Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών5040 Εσωτερικές πλωτές μεταφορές εμπορευμάτων5110 Αεροπορικές μεταφορές επιβατών5121 Αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων5221 Δραστηριότητες συναφείς με τις χερσαίες μεταφορές52212901 Υπηρεσίες οδηγού ταξί (μη εκμεταλλευτή)52212902 Υπηρεσίες οδηγού λεωφορείου (μη εκμεταλλευτή)52212906 Υπηρεσίες συνοδού σχολικών λεωφορείων5222 Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές5223 Δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές5224 Διακίνηση φορτίων5229 Άλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες5510 Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα5520 Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής5530 Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα5610 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης5621 Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις56291 Υπηρεσίες εστιατορίου επί συμβάσει56292002 Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων56292004 Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)56292005 Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια5630 Δραστηριότητες παροχής ποτών5811 Έκδοση βιβλίων5812 Έκδοση τηλεφωνικών και κάθε είδους καταλόγων5813 Έκδοση εφημερίδων5814 Έκδοση έντυπων περιοδικών κάθε είδους5819 Άλλες εκδοτικές δραστηριότητες5911 Δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων5912 Δραστηριότητες συνοδευτικές της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων5913 Δραστηριότητες διανομής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων5914 Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών5920 Ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις6010 Ραδιοφωνικές εκπομπές6020 Υπηρεσίες τηλεοπτικού προγραμματισμού και τηλεοπτικών εκπομπών61901002 Υπηρεσίες ραδιοταξί61901007 Υπηρεσίες πρόσβασης του κοινού στο διαδίκτυο (σε χώρους που δεν παρέχονται τρόφιμα ή ποτά)6391 Δραστηριότητες πρακτορείων ειδήσεων6399 Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας π.δ.κ.α.6820 Εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων6910 Νομικές δραστηριότητες69202 Λογιστικές υπηρεσίες69203 Υπηρεσίες παροχής φορολογικών συμβουλών69204 Υπηρεσίες αφερεγγυότητας και εκκαθάρισης7021 Δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας7022 Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης7111 Δραστηριότητες αρχιτεκτόνων7112 Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών7120 Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις7211 Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη στη βιοτεχνολογία7219 Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη σε άλλες φυσικές επιστήμες και τη μηχανική7220 Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες7311 Διαφημιστικά γραφεία7312 Παρουσίαση στα μέσα ενημέρωσης7320 Έρευνα αγοράς και δημοσκοπήσεις7410 Δραστηριότητες ειδικευμένου σχεδίου7420 Φωτογραφικές δραστηριότητες7430 Δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας7490 Άλλες επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.7711 Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων7712 Ενοικίαση και εκμίσθωση φορτηγών7721 Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών7722 Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων7729 Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης7733 Ενοικίαση και εκμίσθωση μηχανημάτων και εξοπλισμού γραφείου (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών)7734 Ενοικίαση και εκμίσθωση εξοπλισμού πλωτών μεταφορών7735 Ενοικίαση και εκμίσθωση εξοπλισμού αεροπορικών μεταφορών7739 Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων μηχανημάτων, ειδών εξοπλισμού και υλικών αγαθών π.δ.κ.α.7740 Εκμίσθωση πνευματικής ιδιοκτησίας και παρεμφερών προϊόντων, με εξαίρεση τα έργα με δικαιώματα δημιουργού781012 Υπηρεσίες μόνιμης τοποθέτησης προσωπικού, εκτός των υπηρεσιών αναζήτησης στελεχών78101101 Υπηρεσίες εύρεσης καλλιτεχνών για θεάματα782011 Υπηρεσίες γραφείων εύρεσης προσωρινής απασχόλησης για την παροχή προσωπικού ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών782012 Υπηρεσίες γραφείων εύρεσης προσωρινής απασχόλησης για την παροχή λοιπού προσωπικού υποστήριξης γραφείου782013 Υπηρεσίες γραφείων εύρεσης προσωρινής απασχόλησης για την παροχή προσωπικού στον τομέα του εμπορίου782014 Υπηρεσίες γραφείων εύρεσης προσωρινής απασχόλησης για την παροχή προσωπικού στον τομέα των μεταφορών, της αποθήκευσης, του εφοδιασμού ή της βιομηχανίας782015 Υπηρεσίες γραφείων εύρεσης προσωρινής απασχόλησης για την παροχή προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια782019 Υπηρεσίες γραφείων εύρεσης προσωρινής απασχόλησης για την παροχή λοιπού προσωπικού783011 Aλλες υπηρεσίες διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού για εργασίες ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών783012 Aλλες υπηρεσίες διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού για εργασίες υποστήριξης γραφείου783013 Aλλες υπηρεσίες διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού για εργασίες στον τομέα του εμπορίου783014 Aλλες υπηρεσίες διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού για εργασίες μεταφορών, αποθήκευσης, εφοδιασμού ή βιομηχανίας783015 Aλλες υπηρεσίες διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού για ξενοδοχεία και εστιατόρια783019 Aλλες υπηρεσίες διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού π.δ.κ.α.7911 Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων7912 Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών7990 Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες8030 Δραστηριότητες έρευνας8110 Δραστηριότητες συνδυασμού βοηθητικών υπηρεσιών ( Συνδυασμένες βοηθητικές υπηρεσίες σε κτίρια και εξωτερικούς χώρους (καθαρισμού, φύλαξης, υποδοχής κλπ)8219 Αναπαραγωγή φωτοτυπιών, προετοιμασία εγγράφων και άλλες ειδικευμένες δραστηριότητες γραμματειακής υποστήριξης8230 Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων8292 Δραστηριότητες συσκευασίας8299 Άλλες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις π.δ.κ.α.841315 Διοικητικές υπηρεσίες που σχετίζονται με το διανεμητικό εμπόριο και την τροφοδοσία με τρόφιμα, με τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια841316 Διοικητικές υπηρεσίες που σχετίζονται με τουριστικά θέματα8423 Δικαιοσύνη και δικαστικές δραστηριότητες8510 Προσχολική εκπαίδευση8520 Πρωτοβάθμια εκπαίδευση8531 Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση8532 Τεχνική και επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση8541 Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαίδευση8542 Τριτοβάθμια εκπαίδευση8551 Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση8552 Πολιτιστική εκπαίδευση8553 Δραστηριότητες σχολών ερασιτεχνών οδηγών8559 Άλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α.8560 Εκπαιδευτικές υποστηρικτικές δραστηριότητες8621 Δραστηριότητες άσκησης γενικών ιατρικών επαγγελμάτων8622 Δραστηριότητες άσκησης ειδικών ιατρικών επαγγελμάτων8623 Δραστηριότητες άσκησης οδοντιατρικών επαγγελμάτων869012 Υπηρεσίες νοσοκόμου869013 Υπηρεσίες φυσιοθεραπείας869014 Υπηρεσίες ασθενοφόρων869015 Υπηρεσίες ιατρικού εργαστηρίου869016 Υπηρεσίες τραπεζών αίματος, σπέρματος και οργάνων μεταμόσχευσης869017 Υπηρεσίες διαγνωστικών εικόνων χωρίς ερμηνεία869018 Υπηρεσίες ψυχικής υγείας869019 Άλλες υπηρεσίες που αφορούν την ανθρώπινη υγεία π.δ.κ.α.8810 Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία8891 Δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών8899 Άλλες δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος π.δ.κ.α.9001 Τέχνες του θεάματος9002 Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος9003 Καλλιτεχνική δημιουργία9004 Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες9101 Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων9102 Δραστηριότητες μουσείων9103 Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών9104 Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων9200 Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα9311 Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων9312 Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων9313 Εγκαταστάσεις γυμναστικής9319 Άλλες αθλητικές δραστηριότητες9321 Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων9329 Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας94991601 Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων94991602 Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών9512 Επισκευή εξοπλισμού επικοινωνίας9521 Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης9522 Επισκευή συσκευών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού σπιτιού και κήπου9523 Επιδιόρθωση υποδημάτων και δερμάτινων ειδών9524 Επισκευή επίπλων και ειδών οικιακής επίπλωσης9525 Επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων9529 Επισκευή άλλων ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης9602 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής9604 Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία96091902 Υπηρεσίες αχθοφόρων96091904 Υπηρεσίες γευσιγνωσίας96091905 Υπηρεσίες γκαρνταρόμπας96091906 Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων96091907 Υπηρεσίες γραφολόγου96091908 Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων96091909 Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ)96091910 Υπηρεσίες διακοσμητή κατοικιών96091911 Υπηρεσίες διεκπεραίωσης θεμάτων Υπουργείου Μεταφορών (μεταβιβάσεων αυτοκινήτων κ.λπ.)96091912 Υπηρεσίες ιερόδουλου96091914 Υπηρεσίες πορτιέρη και παρκαδόρου96091916 Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και Aλλες εκδηλώσεις)96091917 Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος

Σημείωση: Καταστήματα λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in-a-shop), που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, εξαιρουμένων των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Επιχειρήσεις έκδοσης πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Μητρώο Online Media) που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) κατά την έκδοση της παρούσας ή θα υποβάλουν σχετική αίτηση εγγραφής και θα ενταχθούν σε αυτό κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας επιτροπής της ΓΓΕΕ.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
κορονοϊός, δωρο πασχα, ξηροι καρποι, δου, τραπεζες, πασχα, επιδομα, νέα, μαΐου, ιουνίου, ΦΠΑ, καλοκαιρι, συμμετοχή, ηλεκτρονική, σοκολατα, πετρελαιο, ταξι, outlet, φαρμακεια, online, media, ειδήσεις, super, live, ελλαδα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, μουσειο σοκολατας, παραταση φορολογικων δηλωσεων, διακοπες ρευματος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, υπουργειο δικαιοσυνης, μειωση μισθων, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, υγραεριο, 600 δις, ογα επιδοματα, κρουσματα σημερα, ημερομήνια, μποτες, βιντεο, ηλεκτρονική, αιτηση, δου, ξενοδοχεια, οικονομια, παιχνιδια, πλαισιο, υγεια, υπουργειο οικονομικων, φυσικη, αλιεια, αποζημιωση, αχυρο, εβδομαδες, βρισκεται, βαφη, γινει, γραφεια, δευτεροβαθμια, δυνατοτητα, διαδικτυο, ευρω, εκμεταλλευση, εκπαιδευση, ελξης, εβδομαδα, εμειναν, εργα, εντυπα, εξελιξη, ενοικιαση, επιδομα ανεργιας, ερευνα, ζωων, ιδιο, υπηρεσιες, ισχυει, κελυφος, κυβερνηση, κινητο, κοσμηματα, κτιρια, λειτουργια, μαΐου, μηνες, μειωση, ξερετε, εξοφληση, οχηματων, οχηματα, παπουτσια, παρουσιαση, πλατφορμες, ρυθμισεις, ρητρα, συγκεκριμενα, συντηρηση, συμμετοχή, σουπερ μαρκετ, στυλο, σουπερ, σχηματα, τυχερα παιχνιδια, τριτη, συμπτωματα, χρονικα, ωρες, super, δικαιωμα, δικαιωματα, ειδη, ιδιαιτερα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, ιουνίου, κομματι, κωδικοι, πωληση, online, υγειας, υλικα
Τυχαία Θέματα