Κορονοϊός: Ο θάνατος του Έλληνα ορειβάτη που προβλημάτισε τους γιατρούς

Ο θάνατος ενός 64χρονου ορειβάτη από τον κορονοϊό αλλά και η κρίσιμη περιπέτεια της υγείας ενός νέου επιχειρηματία φέρνουν στο προσκήνιο τις προειδοποιήσεις των ειδικών πως «κανείς δεν είναι άτρωτος» απέναντι στην πανδημία.

Προβληματισμό προκάλεσε στους γιατρούς το 18ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, ένας ορειβάτης που μετρά εμβληματικές αποστολές σε δύσκολες κορυφές του κόσμου.

Ο 64χρονος, αν και σε άριστη φυσική κατάσταση και χωρίς υποκείμενο νόσημα, σύμφωνα με τον Τ/Σ Star,

έχασε τη μάχη με το θάνατο στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν προσβεβλημένος από τον COVID-19.

Η διευθύντρια του νοσοκομείου, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε στον ίδιο σταθμό πως «για κάποιο λόγο γίνεται πολύ τοξικός ο ιός μέσα τους (σ.σ. στους ασθενείς) ή εκείνη την εποχή η ανοσία τους δεν είναι στα καλύτερα της».

Ο 64χρονος, που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία, ήταν συνιδρυτής της τουριστικής εταιρείας «Trekking Hellas», η οποία ανακοίνωσε πως ο ορειβάτης «υπήρξε πρώτυπο επιχειρηματία, οραματιστή αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπου. Το πείσμα, η αστείρευτη θέλησή του και ενέργεια, παράλληλα με την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη του σε όλους μας θα είναι η πυξίδα μας για το μέλλον. Στα δύσκολα μας δίδαξε να είμαστε ψύχραιμοι και δυνατοί και όταν ζοριζόμασταν μας έλεγε “κάντε κουπί”; έτσι και τώρα η μεγάλη οικογένεια που δημιούργησε υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το απαράμιλλο έργο που άφησε σε εμάς, στο χώρο του τουρισμού υπαιθρίων δραστηριοτήτων και σε όλη την Ελλάδα».

«Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις»

Εξάλλου, την πιθανότητα ο κορονοϊός να αποτελεί απειλή για νέους και μη ευπαθείς ομάδες «φωτίζει» και η υπόθεση του Βαγγέλη Χαρατσή, διευθύνοντα σύμβουλου χρηματιστηριακής, ο οποίος μίλησε στο δελτίο του Star για την μάχη που έδωσε στο νοσοκομείο με τον κορoνοϊό.

Στην αρχή παρουσίασε συμπτώματα ελαφράς ίωσης. «Μου είπε ο γιατρός στο Σωτηρία "πηγαίντε σπίτι σας, λογικά δεν πρέπει να έχετε κάποιο πρόβλημα, μια ήπια ιωσούλα είναι, δεν είναι κάτι το οποίο θα μας απσχολήσει και θα σας πω αύριο τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορονοϊό".

Ήρθα στο σπίτι, με πήραν τη Δευτέρα το πρωί - οπότε και είχαν υποχωρήσει τα συμπτώματα - και μου ανακοίνωσε ο γιατρός ότι ήμουν θετικός στον κορονοϊό», λέει ο ίδιος.

«Μέχρι την Τετάρτη», συνεχίζει, «δεν είχα κανένα σύμπτωμα, είχε υποχωρήσει τελείως ο πυρετός, ήμουν μια χαρά. Την Τετάρτη τα ξημερώματα η εικόνα άλλαξε τελείως: είχα μία ραγδαία επιδείνωση της υγείας μου. Ανέβασα μέχρι 39‎°C πυρετό».

Ακολούθως, ο κ. Χαρατσής αναφέρει πως ήρθε το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, αφού ενημέρωσε τους ιατρούς. Η νοσηλεία του στο «Σωτηρία» διήρκησε 10 μέρες, όπως αφηγείται, και πλέον βρίσκεται σπίτι του και είναι υγιής, αλλά οι πρώτες μέρες περιγράφονται από τον ίδιο ως «δύσκολες». 

Ο κ. Χαρατσής είχε κάνει και ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook σχετικά με την περιπέτεια που βίωσε γράφοντας: «Μετά από 17 ημέρες μάχης με τον ιό απο τις οποίες τις 10 τις πέρασα στο νοσοκομείο Σωτηρία βρίσκομαι και πάλι σπίτι. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα απο τα βάθη της καρδιάς μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με στηρίξατε με τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που μου στείλατε. Μου δώσατε κουράγιο και με κάνατε να δακρύσω. Το ότι αισθάνεστε υγιείς και δυνατοί αυτή την στιγμή δεν σημαίνει ότι ο ιός αυτός δεν μπορεί να σας αγγίξει. Ακολουθήστε τις οδηγίες της απομόνωσης ώστε να απαλαγούμε όσο γίνεται συντομότερα και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες απο αυτη την λαίλαπα».

Η κ. Γκάγκα τονίζει από την πλευρά της, πως «είμαστε όλοι τρωτοί, αυτό είναι γεγονός και πρέπει να προσέχουμε όλοι. Κανείς δε μπορεί να λέει "εγώ δεν κινδυνεύω"».

Υπενθυμίζεται πως 48 νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το απόγευμα της Τρίτης, με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 743, ενώ 20 είναι συνολικά τα θύματα του ιού.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα