Κορονοϊός: Η εικόνα με τις ανοιχτές εκκλησίες, ουρές για τη Θεία Κοινωνία

Την ωρα που κλείνουν καταστήματα, μπαίνουν μέτρα στα super market και οι πολίτες καλούνται διαρκώς να μείνουν στο σπίτι, οι εκκλησίες μένουν ανοιχτές και ο κόσμος μαζεύεται σε αυτές παρά τον κορονοϊό.

Αυτό δείχνουν οι εικόνες από την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, όπου φαίνεται ότι αρκετός κόσμος, κυρίως ηλικιωμένοι, μαζεύτηκαν στην εκκλησία.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου στη Θεσσαλονίκη,

αρκετοί ήταν οι ... ατρόμητοι, όπως φαίνεται από τις εικόνες της ΕΡΤ.

Για άλλη μία Κυριακή, αρκετοί ήταν οι πιστοί που αψήφησαν την απειλή του κοροναϊού και πήγαν στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Λάρισας, μάλιστα, ο κόσμος σχημάτισε «ουρά» για να μεταλάβει τη Θεία Κοινωνία. Πάντως, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα larissanet.gr, η προσέλευση στις εκκλησίες της Λάρισας ήταν εμφανώς μικρότερη σε σχέση με άλλες φορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις ενορίες του κέντρου της πόλης, πολλές είναι οι άδειες θέσεις κάτι που δεν συνέβαινε πριν από την είσοδο του κορονοϊού στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σχετικα μειωμένος ήταν ο κόσμος που βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα σύμφωνα με το achaianews.gr.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στη Μητρόπολη Αγρινίου.

Και στην Αγία Φωτεινή στη Νέα Σμύρνη, αρκετοί πιστοί – κυρίως ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά – επέλεξαν να μην μπουν στην εκκλησία.

Πάντως, όσοι μπήκαν είπαν ότι θα κοινωνήσουν κιόλας, όπως μεταδόθηκε από το Mega.

Keywords
Τυχαία Θέματα