Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για την απολύμανση των ρούχων

Τι ισχύει σχετικά με τον κορονοϊό και την καθαριότητα και απολύμανση των ρούχων; Οι συστάσεις των ειδικών.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε για τον νέο κορονοϊό που προκαλεί τη νόσο του COVID-19, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Βασιζόμενοι σε όσα που είναι γνωστά σήμερα για τον ιό (και τους παρόμοιους ιούς που προκαλούν SARS και MERS), γνωρίζουμε πως εξαπλώνεται από άτομο σε άτομο κύρια μέσα από στενές επαφές (μέσα σε περίπου 6 πόδια), αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από τον φορέα. Αυτός

ο τύπος μετάδοσης λαμβάνει χώρα μέσω σταγονιδίων αναπνοής.

Από την άλλη πλευρά, όμως, τα τρέχοντα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο νέος κορονοϊός μπορεί να αποτελεί εστία μόλυνσης για ώρες έως ημέρες σε επιφάνειες κατασκευασμένες από μια ποικιλία υλικών. Συνεπώς, ο καθαρισμός επιφανειών που ακολουθείται από την απολύμανση τους είναι ένα μέτρο βέλτιστης πρακτικής για την πρόληψη από τον COVID-19 και άλλων ιογενών αναπνευστικών ασθενειών στα νοικοκυριά και στις κοινότητες, προστίθεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, το CDC εξέδωσε τις ακόλουθες οδηγίες για το πώς απολυμαίνουμε ρούχα, μεταξύ άλλων ενημερώσεων προς τους πολίτες:

Να φοράτε γάντια μιας χρήσης όταν χειρίζεστε βρώμικα ρούχα από έναν άρρωστο και στη συνέχεια απορρίψτε τα μετά από κάθε χρήση.Εάν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιήσιμα γάντια, αυτά τα γάντια πρέπει να προορίζονται αποκλειστικά για καθαρισμό και απολύμανση ρούχων κι επιφανειών από τον COVID-19 και όχι για άλλους σκοπούς οικιακής χρήσης.Πλύνετε τα χέρια σας αμέσως μετά την αφαίρεση των γαντιών.Εάν δεν χρησιμοποιείτε γάντια κατά τον χειρισμό βρώμικων ρούχων, φροντίστε να τα πλύνετε καλά αργότερα.Εάν είναι εφικτό, μην τινάζετε τα βρώμικα ρούχα. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τη διασπορά του ιού μέσω του αέρα.Να πλένετε τα ρούχα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εάν είναι εφικτό, να τα πλένετε σε όσο πιο ζεστό νερό γίνεται, χωρίς να καταστραφούν φυσικά.Στη συνέχεια πρέπει να στεγνώνετε τα ρούχα πλήρως.Τα βρώμικα ρούχα από έναν άρρωστο μπορούν να πλυθούν μαζί με εκείνα άλλων ανθρώπων χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Για τον πλήρη οδηγό του CDC για την καθαριότητα και απολύμανση του νοικοκυριού κάντε κλικ, ΕΔΩ.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα