Κορονοϊός: Πώς και γιατί πρέπει να καθαρίσετε το smartphone σας

Οι ειδικοί λένε ότι το πλύσιμο των χεριών σας είναι ένα βασικό μέρος της πρόληψης της εξάπλωσης ιών όπως ο κορονοϊός, αλλά τι γίνεται με τα smartphone μας; Διαβάστε ποιες συστάσεις απευθύνουν οι κατασκευάστριες εταιρείες.

Ο μέσος Αμερικανός ελέγχει το smartphone του περισσότερες από 50 φορές την ημέρα, όπως διαπίστωσε μια μελέτη Deloitte από το 2018, και δεν έχουμε λόγ να πιστεύουμε πως οι ίδιοι είμαστε πιο φειδωλοί ως προς τη χρήση των έξυπνων τηλεφώνων.

Και κάθε φορά που μεταχειριζόμαστε

το κινητό μας, όμως, η συσκευή συλλέγει περισσότερα βακτήρια από τα χέρια σας. Στην πραγματικότητα, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψε το 2012 ότι τα κινητά τηλέφωνα φέρουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας, κυρίως επειδή τα καθίσματα τουαλέτας συνήθως καθαρίζονται συχνότερα ενώ τα smartphones παραβλέπονται σε μεγάλο βαθμό.

Καθώς ο νέος κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συμβουλεύουν το ευρύ κοινό να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να απολυμαίνουν τα συχνά αγγιζόμενα αντικείμενα και επιφάνειες.

Αυτό σημαίνει ότι το να διατηρήσετε, λοιπόν, το τηλέφωνο σας καθαρό είναι επίσης σημαντικό.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας με ασφάλεια χωρίς να καταστρέψετε την οθόνη ή τα εσωτερικά εξαρτήματά του:

Μπορεί να είναι δελεαστικό να τρίψετε την οθόνη του τηλεφώνου σας με ένα παραδοσιακό σπρέι απολυμαντικού ή ένα καθαριστικό γενικής χρήσης. Αλλά είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε κάτι τέτοιο για να αποφύγετε την καταστροφή της συσκευής σας.Εάν χρειάζεστε να καθαρίσετε το iPhone σας, η Apple λέει ότι είναι ασφαλές να σκουπίσετε σκληρές, μη πορώδεις επιφάνειες όπως η οθόνη με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι με 70% περιεκτικότητα σε ισοπροπυλικό αλκοόλ. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να βυθίσετε το τηλέφωνό σας σε ένα προϊόν καθαρισμού και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε την υγρασία σε οποιαδήποτε ανοίγματα, όπως τη θύρα φόρτισης. Η Apple συνιστά επίσης να μην ψεκάζετε καθαριστικά απευθείας στη συσκευή και λέει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε σπρέι ή λευκαντικά.Η χρήση καθαριστικών σε οθόνες smartphone είναι γενικά κακή ιδεά επειδή μπορεί να απομακρύνει την επικάλυψη της οθόνης. Αλλά η Apple ενημέρωσε πρόσφατα τη σελίδα υποστήριξής της για να διευκρινίσει ότι τα σχετικά μαντηλάκια είναι ασφαλή.Μια σελίδα υποστήριξης της Samsung προειδοποιεί παρομοίως για τη χρήση του προϊόντος καθαρισμού και αντ 'αυτού προτείνει τη χρήση ενός μαλακού, υγρού πανιού.Τόσο η Apple όσο και η Samsung λένε στις ιστοσελίδες τους ότι το σκούπισμα του τηλεφώνου σας με ένα πανί - κατά προτίμηση ένα μαλακό και χωρίς χνούδι - είναι μια ασφαλής μέθοδος καθαρισμού του. Μπορείτε να μουσκέψετε ελαφρά το ύφασμα με ζεστό νερό και σαπούνι για να απαλλαγείτε από τυχόν ακαθαρσίες ή ουσίες αν απαιτείται κάτι περισσότερο από απλά να σκουπίσετε. Τα περισσότερα μοντέρνα smartphones είναι ανθεκτικά στο νερό, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τα εκθέτετε σε υγρά.Πρέπει επίσης να αποσυνδέσετε τη συσκευή σας και να την απενεργοποιήσετε πριν την καθαρίσετε, όπως σημειώνει η Apple στην ιστοσελίδα της.Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική μέθοδο θανάτωσης μικροβίων, μπορείτε να δοκιμάσετε να αναζητήσετε ένα φως UV-C, το οποίο εξοντώνει μικρόβια και τα βακτηρίδια.

Τέλος, η σχολαστική καθαριότητα των χεριών παραμένει ένας βασικός κανόνας και αναφορικά με το πώς οι επιφάνειες των smartphones μας θα μείνουν ελεύθερες από πολλούς δυνητικά παθογόνους παράγοντες.

Δείτε το παρακάτω βίντεο του BBC για περισσότερες οδηγίες:

Με πληροφορίες από businessinsider.com και BBC

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα