Κορονοϊός - Μίχαλος: Να ενισχυθούν κλάδοι που πλήττονται

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος σχολίασε πως πρέπει να ενισχυθούν κλάδοι που πλήττονται οικονομικά από τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολίασε τα οικονομικά μέτρα

που έχει λάβει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις, σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μάλιστα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων είπε «Η δέσμη μέτρων που εξαγγέλθηκε κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση των συνεπειών από την πανδημία που έχει πλήξει και την χώρα μας, για να ενισχυθούν επιπλέον κλάδοι της οικονομίας που πλήττονται βάναυσα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Κωνσταντίνου Μίχαλου:

«Η δέσμη μέτρων που εξαγγέλθηκε κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση των συνεπειών από την πανδημία που έχει πλήξει και την χώρα μας, για να ενισχυθούν επιπλέον κλάδοι της οικονομίας που πλήττονται βάναυσα.

Υπάρχουν ήδη διαμαρτυρίες από συναδέλφους μας και συγκεκριμένα από τα τουριστικά αλλά και τα ασφαλιστικά γραφεία ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα που ανακοίνωσαν σήμερα οι οικονομικοί υπουργοί της κυβέρνησης.

Ακόμη τα μέτρα για τα ενοίκια που δεν θα καταβάλουν εξ ολοκλήρου οι επιχειρήσεις στους ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν είναι επαρκή, ενώ ούτε για τους ιδιοκτήτες ακινήτων υπάρχουν διευκρινήσεις για τα ποσά των ενοικίων που δεν θα τους καταβληθούν από τους ενοικιαστές αν θα τους καταβληθούν από το Δημόσιο.

Σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που διαβιούμε, θα πρέπει να ληφθούν από την πλευρά της Πολιτείας οριζόντια μέτρα στήριξης για το σύνολο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που αναγκαστικά έκλεισαν, αλλά και γι αυτές που συνεχίζουν να είναι ανοιχτές, αλλά επί της ουσίας υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν σχεδόν καθόλου εξ αιτίας έλλειψης καταναλωτικού κοινού και πελατών.

Τέλος, η κυβέρνηση θα πρέπει να σχεδιάσει γενναία μέτρα που θα αφορούν τόσο στις τράπεζες και στις πρακτικές τους, όσο και στις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας, προκειμένου να μην υπάρξουν ζητήματα διακοπής παροχής σε επιχειρήσεις και πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται καθημερινή παρακολούθηση της αγοράς και των συνεπειών που προκαλεί ο κοροναϊός, ώστε τα μέτρα να αναπροσαρμόζονται στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας».

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα