Κορονοϊός - Γαλλία: Γιατρός ποζάρει γυμνός και καταγγέλλει την κυβέρνηση

Στη Γαλλία ένας γιατρός ποζάρει γυμνός σε φωτογραφία για να καταγγείλλει την κυβέρνηση, για τα μέτρα που λαμβάνει στην υγεία, εναντίον του κορονοϊού.

Ένας παθολόγος στη Γαλλία ποζάρει γυμνός σε φωτογραφία και καταγγέλλει την κυβέρνηση, για τα μέτρα που λαμβάνει στην υγεία, εναντίον του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, είναι ο 61χρονος Αλέν Κολομπιέ, παθολόγος στο Πομρόλ ένα χωριό της νότιας Γαλλίας και την Κυριακή ανήρτησε μια γυμνή φωτογραφία του έχοντας μονάχα βάλει μια λευκή κορδέλα στο κεφάλι, όπου είχε γράψει «βορά των κανονιών». Το Γαλλικό Πρακτορείο εξηγεί πως ήθελε να «διαμαρτυρηθεί με τον πλέον έντονο τρόπο και να υπερασπιστεί όλη την οικογένειά μου των επαγγελματιών υγείας».

Ο ίδιος ο Αλέν Κολομπιέ είπε ότι «Καταγγέλλω την ένοχη ανετοιμότητα ενώ εγώ μιλάω για τον Covid-19 από τα τέλη Ιανουαρίου».

Έκτακτα μέτρα

Η Γαλλία τέθηκε σε «κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» για διάστημα δύο μηνών, ένα καθεστώς το οποίο προβλέπει απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών και άλλα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Το κοινοβούλιο υιοθέτησε την Κυριακή το νομοσχέδιο αυτό «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία covid-19», έγραψε σήμερα η Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή «κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» βάσει των προβλέψεων νόμου του 1955 ο οποίος είχε ενεργοποιηθεί ξανά τον Νοέμβριο του 2015 μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν κοστίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης επέκριναν τους «ευρείς» περιορισμούς των ατομικών ελευθεριών και τις «τεράστιες εξουσίες» που δίνονται στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 860 ανθρώπους στη Γαλλία.

Το νέο έκτακτο καθεστώς προβλέπει μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, του συνέρχεσθε και του επιχειρείν.

Προσπάθειες για θεραπεία

Στη Γαλλία τα εργαστήρια Sanofi και ηαμερικανική εταιρεία Regeneron, έχουν ξεκινήσει έρευνες για την θεραπεία των νοσηλευομένων ασθενών, που έχουν προσβληθεί από οξεία μορφή του ιού.

Μέχρι στιγμής η έρευνα έχει ολοκληρωθεί ως προς τα 2/3, δηλαδή έχει γίνει δοκιμή σε ασθενείς, σύγκριση με τη δράση ψευδοφαρμάκου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, θα αρχίσει η εξεύρεση εθελοντών ασθενών, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των δύο εταιρειών. Ακόμη, η αμερικανική Regeneron έχει αναλάβει τις δοκιμές στις ΗΠΑ, ενώ η Sanofi τις μέλλουσες δοκιμές στον υπόλοιπο κόσμο, ιδίως στην Ιταλία.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

 

Keywords
Τυχαία Θέματα