Κορονοϊός στην Ελλάδα: «Έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και διεγνώσθη μετά θάνατον με τον ιό»

Καμπανάκι για τη διαχείρηση της κατάστασης με τον κορονοϊό χτυπάει ο θάνατος γυναίκας στην Καστοριά, η οποία έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και μετά διεγνώσθη μετά θάνατον με τον ιό. Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο πρώτος θάνατος γυναίκας και μάλιστα 40 ετών από κορονοϊό, η οποία έμεινε σπίτι και πέθανε σπίτι είναι γεγονός και χτυπάει καμπανάκι για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης.

Στον θάνατο της 40χρονης στην Καστοριά

αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά από ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο.

«Λίγα λεπτά πριν μπω στην αίθουσα με ενημέρωσαν για έναν θάνατο μιας νεαρής συμπολίτισσας μας, σε επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, η οποία έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και διεγνώσθη μετά θάνατον με τον ιό», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους που μένουν σπίτι να έχουν επικοινωνία με τον γιατρό τους, ιδιαίτερα αν έχουν κάποιοι υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Μου είπαν τηλεφωνικά ότι υπήρχε κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Το χρόνιο αναπνευστικό νόσημα, είναι χρόνιο πρόβλημα υγείας. Δεν το έχω επιβεβαιώσει».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικών μέσων η 41χρονη μητέρα τριών παιδιών που πέθανε στο σπίτι της φέρεται να επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της, κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έως ότου να φθάσει στο σημείο η γυναίκα εξέπνευσε.

Η τραγική ιστορία γράφτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο χωριό Γάβρος, όταν η 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών εμφάνισε υψηλό πυρετό και έντονη δύσπνοια. Οι δικοί της ειδοποίησαν ασθενοφόρο ωστόσο η γυναίκα κατέληξε.

Ο σύζυγος της τα παιδιά της έχουν τεθεί σε καραντίνα.

«Ο θάνατος γυναίκας σε μικρή ηλικία που έμεινε σπίτι και είχε χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, χωρίς όμως να το έχω επιβεβαιώσει, είναι ένα περιστατικό που θα πρέπει να προσέξουμε», είπε ο κ. Τσιόδρας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα πρέπει άμεσα να ζητείται ιατρική βοήθεια σε όσους παραμένουν στο σπίτι. «Δεν μένουμε σπίτι χωρίς να πάρουμε τηλέφωνο τον γιατρό, και θα πρέπει να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια», είπε και παράλληλα διευκρίνισε πώς η νόσος δεν είναι ότι δεν «χτυπάει» τους νέους, καθώς έχει χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας και σε άτομα μικρής ηλικίας, όπως συμβαίνει και με τη γρίπη. «Αρα μένουμε μεν στο σπίτι, αλλά όσοι εμφανίζουν επιδείνωση των συμπτωμάτων, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα είναι σε επικοινωνία με τον γιατρό τους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας

Όμως, νεκρή βρέθηκε στο σπίτι της μια 81χρονη γυναίκα στα Γλυκά Νερά. Οι γείτονες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, όπου και παρέλαβε τη νεκρή ηλικιωμένη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η ηλικιωμένη είχε επισκεφθεί τους Άγους Τόπους με την αδελφή της και επέστρεψαν την Καθαρή Δευτέρα.

Η αδελφή της νοσεί από κορονοϊό και είναι σε καραντίνα στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα τηλεφωνούσε στην αδελφή της τις τελευταίες δύο ημέρες χωρίς αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα