Κορονοϊός: Πως ξέρω ότι νοσώ και τι κάνω

Οι ειδικοί δίνουν συμβουλές στον κόσμο, για να καταλάβει αν νοσεί από τον κορονοϊό και τι πρέπει να κάνει.

Η πανδημία του κορονοϊού πλήττει τον πλανήτη και τα αντίστοιχα τεστ είναι λίγα, ενώ δεν πραγματοποιούνται τακτικά. Οι ειδικοί λοιπόν, σύμφωνα με τον Guardian, δίνουν ορισμένες συμβουλές στους πολίτες, ώστε να μπορούν να τα εντοπίσουν μόνοι τους και να δράσουν αναλόγως.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέχρι στιγμής ο μόνος σίγουρος τρόπος είναι τα ειδικά

τεστ που υπάρχουν, αλλά δυστυχώς είναι περιορισμένα και δεν γίνονται σε όλες τις περιπτώσεις. Παρόλα αυτά, συστήνουν στους ανθρώπους να προσέχουν για τα ήδη γνωστά σημάδια, όπως ο ισχυρός πονοκέφαλος, ο πυρετός, οι μυικοί πόνοι, ο βήχας και η δύσπνοια. Επιπλέον, πρέπει να παίρνουν προφυλάξεις και όσοι δεν έχουν εμφανίσει τα παραπάνω.

Πλεόν, διεξάγονται έρευνες για τα ασυμπτωματικά κρούσματα, καθώς υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες. Μόνο στην Ιρλανδία το 50% των ασθενών δεν είχαν εμφανίσει κανένα σημάδι της ασθένειας. Ταυτόχρονα, όμως ανακαλύφθηκε ότι η απώλεια της γεύσης και η ανοσμία, συνιστούν πιθανό κρούσμα. Η ανοσμία ειδικά, δηλαδή η απώλεια της όσφρησης ή δυσκολία της, μερικές φορές είναι το μοναδικό στοιχείο και δεν εμφανίζεται τίποτα άλλο. Μάλιστα, οι ειδικοί τονίζουν πως δεν γνωρίζουν πόσο καιρό ένα άτομο είναι ασυμπτωματικό ή αν θα παρουσιάσει παραπάνω στη συνέχεια, όταν αναπτύσσεται ο κορονοϊός στον οργανισμό του.

Τα μέτρα που προτείνουν

Οι επιστήμονες συνιστούν προπάντων ψυχραιμία. Καταρχήν, αν κάποιος έχει την υποψία, πως μπορεί να νοσεί καλό είναι σε πρώτο στάδια, να μείνει σε οικειοθελείς καραντίνα για 14 ημέρες. Έπειτα, αν εντοπίσει πολλά ύποπτα σημάδια πρέπει να επικοινωνήσει με τις αντίστοιχες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας του, για να τον καθοδηγήσουν. Αν όμως, εμφανίσει κάποιο βαρύ σύμπτωμα ή έχει προβλήματα υγείας ή ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, οφείλει να επισκεφθεί το αντίστοιχο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Επίσης, αν βγει αρνητικό το τεστ στον ιό, καλό είναι να μπει σε καραντίνα, καθώς μειώνει τις πιθανότητες να νοσήσει.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα