Κορονοϊός: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Ευρώπη

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως τα κρούσματα κορονοϊού, αυξήθηκαν 36,1% ανά 100.000 κατοίκους.

Στην συνέντευξη Τύπου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως σε 14 ημέρες αυξήθηκαν 36,1% ανά 100.000 κατοίκους, τα κρούσματα του κορονοϊού.

«Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, παρακολουθεί και εκτιμά την πορεία της πανδημίας στην πατρίδα μας αλλά και στην Ευρώπη. Χθες το Ευρωπαϊκό Κέντρο εξέδωσε την αναθεωρημένη απόφαση για την Ευρώπη και το Ηνωμένο

Βασίλειο. Σε αυτή την εκτίμηση αναφέρει πως σε 14 ημέρες, ο αριθμός των νέων περιπτώσεων της νόσου ανέβηκε από 3,3% σε 36,1% ανά 100.000 πληθυσμού. Δηλαδή 10 φορές παραπάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τονίζει ότι έχει αυξηθεί η μετάδοση στην κοινότητα, στις περισσότερες χώρες της γηραιάς ηπείρου. Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες σύγκριναν τον ευρωπαϊκό ρυθμό εξάπλωσης του κορονοϊού, με τους ρυθμούς της επαρχίας Χουμπέι στην Κίνα, όπου και ξέσπασε. Έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αποκουθεί ακριβώς την ίδια πορεία και περιμένουν την ανάλογη κλιμάκωση να συμβεί, στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα περιλαμβάνει ο απολογισμός του 24ωρου για την πανδημία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το απόγευμα της Πέμπτης, τα νέα κρούσματα είναι 71 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 892, ενώ 26 είναι συνολικά τα θύματα του ιού, καθώς τέσσερις συμπολίτες μας κατέληξαν σήμερα.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής οι διασωληνωμένοι είναι 54 ασθενείς, ενώ 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες, σημείωσε.

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος πρόσθεσε πως η μέση ηλικία των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους ήταν 73 έτη και ότι όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα και ήταν ηλικιωμένοι, εκτός από έναν. Εξ αυτών, οι 21 ήταν άνδρες και 5 γυναίκες.

«Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης», εκτίμησε εξάλλου ο κ. Τσιόδρας. Ανέφερε επίσης πως δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση αλλά και ότι αυτό δε σημαίνει πως δε βρισκόμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Ο καθηγητής δήλωσε ακόμη πως 42 άνθρωποι έχουν λάβει εξιτήριο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα γνωστοποιήθηκαν τρεις θάνατοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη καθώς και ότι χθες, Τετάρτη, τα κρούσματα ανήλθαν σε 821.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα