Πολιτική καταδίκη και προειδοποίηση διαγραφής εισηγείται η Φώφη για Γιώργο και Χάρη

Ερώτημα αν θα παραστεί ο Παπανδρέου, εισηγήσεις στη Φώφη και για διαγραφές. Θυελλώδης η τηλεφωνική επικοινωνία Γεννηματά - Παπανδρέου την ημέρα της ψηφοφορίας.

 

Ιδιαίτερα κρίσιμη για την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής θεωρείται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που συγκαλεί εκτάκτως το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά, μετά την «ανταρσία» του Γιώργου Παπανδρέου

και του Χάρη Καστανίδη, που απείχαν από την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να το υπερψηφίσουν.

Η πρόεδρος του κόμματος έλαβε την απόφαση για σύγκλιση της ΚΟ και όχι για διαγραφές, ωστόσο (παρότι το ενδεχόμενο διαγραφών έχει απομακρυνθεί) όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι και η απόφαση που θα ληφθεί εξαρτάται από το τι θα συμβεί στη συνεδρίαση. Ερώτημα ήδη προκαλεί εάν ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραστεί στη συνεδρίαση της ΚΟ, πώς θα τοποθετηθεί ο Χάρης Καστανίδης, αλλά και πώς θα αντιδράσει η «δεξιά πτέρυγα» του κόμματος, κυρίως δε τα στελέχη εκείνα που επιδιώκουν τη σύγκλιση με τη Νέα Δημοκρατία και που θα ήθελαν να απαλλαγεί το κόμμα από αντίθετες φωνές, όπως αυτή του πρώην πρωθυπουργού και γιού του ιδρυτή του κόμματος. 

Η Φώφη Γεννηματά εισηγείται στην ΚΟ πολιτική καταδίκη και προειδοποίηση διαγραφής των δύο, αν υποπέσουν σε νέο παράπτωμα, ενώ βουλευτές της «δεξιάς πτέρυγας» εισηγούνται και διαγραφές.

Αν και αυτή τη στιγμή κανένας δεν επιθυμεί να τραβήξει το σκοινί στα άκρα, ακόμα και αν δεν υπάρχουν διαγραφές από την ΚΟ, αλλά πολιτική καταδίκη των «δυο» -γιατί «δήλωση μετανοίας» μάλλον δεν θα υπάρξει- η νέα κρίση στο ΚΙΝΑΛ είναι ήδη παρούσα. Η νέα στροφή της ηγεσίας του κόμματος και η σύγκλιση εκ νέου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μείζονα θέματα, δημιουργεί αντιδράσεις από την άλλη πλευρά του κόμματος, που έως σήμερα δεν έφερνε αντιρρήσεις σε επιμέρους στρατηγικές με τις οποίες διαφωνούσε. Την ίδια στιγμή η «δεξιά πτέρυγα» του κόμματος θα ήθελε να «ξεμπερδεύει» όχι μόνο με την «ενοχλητικό» Χάρη Καστανίδη, αλλά, πρωτίστως και με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο βλέπει περίπου ως «παραφωνία» στο Κίνημα Αλλαγής.

Των εξελίξεων, πάντως, είχε προηγηθεί συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την Φώφη Γεννηματά, την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», το κλίμα μεταξύ των δυο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας και αντηλλάγησαν «δύσκολες» κουβέντες, αλλά επί αυτού θα επανέλθουμε ίσως προσεχώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα