Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Τη Δευτέρα η απόφαση, σήμα κινδύνου τα 50 κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς μετά την αύξηση  στα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ η πανδημία δεν έχει τελειώσει και βρίσκεται σε έξαρση στα Βαλκάνια, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 12:30, έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Νέα

μέτρα βρίσκονται προ των πυλών, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει μπαράζ ελέγχων.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου χτυπάει «καμπάνα» και ζητάει από τους πολίτες προσοχή για να μην κινδυνεύσει η τουριστική περιόδος, ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνει τα μέτρα, καταργώντας το όριο των 6 ατόμων στα εστιατόρια, αλλά και τη μάσκα στα εμπορικά.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 50 νέα κρούσματα,ένας αριθμός που θυμίζει αντίστοιχα νούμερα της περιόδου της καραντίνας, ενώ την Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί 31.

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι 7 νέα κρούσματα ήταν στην Αττική και 6 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται από την πλευρά των αρμοδίων στο στόχαστρο είναι οι πολίτες για χαλάρωση, ωστόσο δεν μπορεί η ευθύνη να αφορά μόνο αυτούς, από τη στιγμή που έγινε το διευρυμένο άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου και διαρκώς χαλαρώνουν τα μέτρα, δίνοντας συγκεκριμένα μηνύματα.

Δεν είναι απίθανο να εφαρμοστούν νέα μέτρα και νέοι περιορισμοί για τον κορονοϊό.

«Με προβληματίζει μια σχετική χαλάρωση που υπάρχει» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Star.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας, με σεβασμό όμως στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στον χειρισμό που αποδείχθηκε πετυχημένος» σχολίασε επίσης.

Ειδική μνεία στον εν λόγω ζήτημα έκανε χθες από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αξιολογεί την κατάσταση και είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα, ενώ πρόσθεσε πως η ανάγκη για εγρήγορση από όλους είναι μεγαλύτερη από ότι ήταν πριν από ένα μήνα. Τώρα γνωρίζουμε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν τουριστικές ροές θα υπάρχουν εισερχόμενα κρούσματα.

Για να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα κρούσματα και να μην έχουμε εστίες μετάδοσης, απαιτείται να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως παρά το γεγονός ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη οφείλουμε να εξακολουθούμε να είμαστε σε εγρήγορση.

Πρέπει να μας προβληματίσουν τα φαινόμενα χαλάρωσης είπε ο κ. Μητσοτάκης και διεμήνυσε πως οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και συστηματικοί στον τουρισμό και την εστίαση. Θα επιβάλλονται και οι κυρώσεις, πρόσθεσε και μίλησε για την ανάγκη συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χρήση μάσκας.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκρουσε «καμπάνα» κινδύνου και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Δεν πρέπει να συνεχιστούν τα φαινόμενα χαλάρωσης. Είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε ότι τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν. Θα περιμένουμε αυτές τις ημέρες και ιδίως μέχρι τη Δευτέρα για να δούμε το αποτέλεσμα που θα έχει η προσπάθεια του εφησυχασμού. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε αναγκαία μέτρα», επισήμανε και πρόσθεσε πως «τα όποια μέτρα θα τα εξετάσουμε μετά το Σαββατοκύριακο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Επιπλέον, αφού έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων και των συστάσεων των ειδικών τόνισε ότι «αν χαλαρώσουμε και επιτρέψουμε να αυξηθούν τα κρούσματα, το οικονομικό κόστος θα είναι πολλαπλάσιο και θα κινδυνεύσουμε να χάσουμε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, δύο μήνες που αναμένεται να δώσουν ανάσα στις τουριστικές περιοχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα