ΔΑΚΕ εναντίον Κεραμέως: Ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Σκληρή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Π.Ε. για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας.

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζητάει η συνδικαλιστική παράταξη των εκπαιδευτικών που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα.  «Ως εκπαιδευτικοί με ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση πληροφορηθήκαμε "κατόπιν εορτής" το περιεχόμενο του νέου, μεγαλόπνοου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε

την Τετάρτη 22/04/2020 και στοχεύει, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου "στην αναβάθμιση του σχολείου"!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για «επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας» να στήσει «μία επικοινωνιακή, διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη με τους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ στην οποία με μια 30 σελίδων παρουσίαση η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως και οι Υφυπουργοί κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης, ανέλυσαν τα βασικά σημεία του εν λόγω νομοσχεδίου, το οποίο ανέβηκε, αργότερα, για δημόσια διαβούλευση μέχρι και την Τετάρτη 06/05/2020 στις 08:00».

Κατ'αυτόν τον τρόπο «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδειξε, για μια ακόμη φορά, το πώς αντιλαμβάνεται την άσκηση της πολιτικής, τόσο σε επίπεδο αρχών, προθέσεων όσο και συμπεριφοράς προς την εκπαιδευτική κοινότητα.

Καταπατά κάθε έννοια κοινωνικού διαλόγου που αποτελεί θεμελιώδη λειτουργία μιας δημοκρατικής πολιτείας και με τα σχολεία κλειστά, εν μέσω πανδημίας, χωρίς κανέναν διάλογο με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, επιλέγει να αποκαλύψει τα σχέδιά της για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με μια συνέντευξη τύπου! Οποία ευαισθησία!», προστίθεται στο δελτίο τύπου.

Η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει «ως ανακόλουθη τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που από τη μία "αναγνωρίζει" τη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας στην διατήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κάτω από τις ομολογουμένως πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε και από την άλλη την απαξιώνει με την παντελή απουσία διαλόγου. Οι αντιφατικές αυτές συμπεριφορές που έχουν βαθύτατα αντιδημοκρατικό πρόσημο θα έχουν την απάντηση που τους αρμόζει από όλους τους εκπαιδευτικούς» και απαιτεί, τέλος, «την άμεση απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου και την έναρξη ενός θεσμικού, σοβαρού και ουσιαστικού διαλόγου για όλα τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκπαιδευτικοί και μαθητές προέβησαν νωρίτερα σήμερα σε συγκεντρώσεις κατά του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΑΚΕ, Κεραμέως, Ζητάει, Παιδεία,dake, kerameos, zitaei, paideia