Κλινική Ταξιάρχαι: Το πόρισμα της επιτροπής αυτοψίας αναμένει ο εισαγγελέας - 3 νεκροί και 34 κρούσματα

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για την κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης ζητά την αναστολή λειτουργίας της.

Σε πλήρη εγρήγορση οι εισαγγελείς για το χάος που επικράτησε στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι. Ηδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία ξεκίνησε κατεπείγουσα έρευνα μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορονοϊού σε νοσηλευόμενους και ασθενείς, ζήτησε

τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη, η κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.

Την ίδια στιγμή στην κλινική μετέβη κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει ή όχι αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της Κλινικής.

Θετικοί στον κορονοϊό 37 άτομα

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στην κλινική στην οποία από το σύνολο των 226 ανθρώπων της κλινικής θετικοί στον κορονοϊό διαπιστώθηκαν οι 37. Πρόκειται για τους 3 ασθενείς που κατέληξαν, άλλους 17 επίσης ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, ενώ θετικοί είναι και 17 εργαζόμενοι που είναι ασυμπτωματικοί και θα παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους.



Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση και στις δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική (Περιστέρι και νότια προάστια), ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.



Αναστολή της μονάδας Υγείας στο Περιστέρι ζητά ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης

Την άμεση αναστολή λειτουργίας της μονάδας Υγείας στο Περιστέρι, όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού, ζήτησε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης. 

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους καθ' ύλην αρμόδιους να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις μονάδες Υγείας που είναι εγκατεστημένες στην πόλη και να παρασχεθεί κάθε επιπλέον μέριμνα για τους ασθενείς και το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής.

«Οι αρμόδιες κρατικές αρχές υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή λειτουργίας κάθε μονάδα, η οποία μη τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο κατοίκους, ασθενείς και προσωπικό», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Η υγεία των κατοίκων και των συμπολιτών μας αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα του δήμου Περιστερίου, που καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για την προστασία τους». 

Σε συνέχεια όλων των ενεργειών του δήμου που είχαν προηγηθεί για την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες για συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις της περιοχής πλησίον της κλινικής.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα