Επίδομα 800 ευρώ: Τέλος από Μάιο, ποιοι το χάνουν

Το τέλος του επιδόματος των 800 ευρώ δείχνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ποιοι το χάνουν μέσα στον Μάιο. Σε ποιο εργασιακό τοπίο θα βρεθούν οι εργαζόμενοι που θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Ανατροπές στα επιδόματα των 800 ευρώ προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και όπως φαίνεται χιλιάδες εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους χωρίς καμία στήριξη και με τη δυνατότητα που δίνεται στον εργοδότη να μειώσει μονομερώς τους μισθούς και τις ώρες εργασίας κατά 50%.

Ο

Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε στο Θέμα FM πως το σχήμα των ενισχύσεων που εφαρμόζεται σήμερα θα συνεχίσει να υλοποιείται και τον Μάιο για όσους δεν ανοίξουν.

Αυτό σημαίνει ότι για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν το επίδομα των 800 ευρώ δεν θα καταβληθεί στους εργαζόμενους, ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει να περιμένουν τι θα βγει από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Κάνουμε εναλλακτικά σενάρια, με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα», είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως το βάρος της επανεκκίνησης θα πρέπει να επιμεριστεί σε κράτος, επιχειρήσεις και κοινωνία.

Ο υπουργός προανήγγειλε ανακοινώσεις έως την ερχόμενη Παρασκευή, αναφορικά με το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, με «χαρακτηριστικά υπευθυνότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Προανήγγειλε, επίσης, πληρωμές επιστρεπτέας προκαταβολής την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα στους δικαιούχους.

«Τώρα είναι η πρώτη φάση αλλά η δεύτερη φάση δεν θα έχει την ίδια μορφή με τις σημερινές έκτακτες συνθήκες αντιμετώπιση της κρίσης», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως «κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας και δεν θα ήταν βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο»

«Εμείς οφείλουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις με ρευστότητα για να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης, αλλά η πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να δίνει 800 ευρώ σε κάποιον τον οποίο τον ζητάει η επιχείρηση για να πάει να δουλέψει», δήλωσε ο κ.Σταϊκούρας και τόνισε ότι «υπάρχουν ήδη αιτήματα από επιχειρήσεις που λένε πως θέλουν να βγει το προσωπικό τους από την αναστολή».

Βεβαίως όταν πάει κάποιος να δουλέψει πίσω στην επιχείρηση μπορεί να βρεθεί με μείωση μισθού 50%.

Ακόμη και αν είναι εργαζόμενος με μερική απασχόληση και παίρνει 400 ευρώ, μπορεί να βρεθεί ξαφνικά με 200 ευρώ το μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα