Συγκεντρώσεις κατά του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας

Συγκεντρώσεις κατά του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού. Φαίνεται, δε, πως δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Συλλαλητήρια -εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού- ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το

γεγονός προκαλεί εντυπώσεις, καθώς τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ και προφανώς οι εξαιρέσεις δεν προβλέπουν διαδηλώσεις. Παράλληλα, στις φωτογραφίες των πρακτορείων ΑΠΕ/ΜΠΕ και Eurokinissi δεν φαίνεται να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας που έχουν ζητηθεί από τους ειδικούς.  

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το Υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ) πραγματοποίησαν καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, δάσκαλοι, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και φοιτητές.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και ζητώντας την απόσυρσή του. Εξέφρασαν ακόμη την αντίθεσή τους για τη συγκυρία της κατάθεσης του νομοσχεδίου, καθώς και την εναντίωσή τους στη θέσπιση της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στις ανώτατες σχολές και της επαναφοράς της «τράπεζας θεμάτων» στις εξετάσεις.

Όπως επίσης και στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, στην «προσχηματική», όπως ανέφεραν, αξιολόγηση κ.ά, ενώ ζήτησαν νέες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών στα δημόσια σχολεία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συγκέντρωση παρέστησαν -μεταξύ άλλων- και οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής.

Τριμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου και τού διαβίβασε τα αιτήματά τους.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν έξω από το ΥΜΑΘ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι, σύλλογοι εκπαιδευτικών και η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την προγραμματισμένη ώρα στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή, κρατώντας πανό για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία και για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Λόγω της συγκέντρωσης, έκλεισαν από τις 11:00 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές της Αθήνας ζητούν από την κυβέρνηση «να μην καταθέσει το νομοσχέδιο, να ανακοινώσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και επίσης να ανακοινώσει ότι δεν θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνάσιου, Λυκείου και ΕΠΑΛ».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα